Preşedintele comisiei de control al activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi că a solicitat SRI să pună la dispoziţie comisiei nota privind posibila incompatibilitate a actualului şef al SRI, Eduard Hellvig, afirmând că aceasta arată faptul că Hellvig era în incompatbilitate din 2004, an în care era deputat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"(...) Următorul aspect (discutat în şedinţa comisiei de marţi -n.r.) a fost solicitarea pe care am făcut-o (SRI – n.r.) să primim nota în ceea ce îl priveşte pe domnul Hellvig. Am primit nota respectivă cu numărul, şi nu o să vă pot spune numărul, dar extras din acea notă şi era doar în ceea ce îl priveşte pe domnul Hellvig”, a afirmat Claudiu Manda.

El a spus că membrii comisiei au solicitat SRI să trimită nu doar nota care îl priveşte pe Hellvig, ci întreaga notă care vizează şi alte persoane publice, vehiculate în presă ca fiind incompatibile.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Am hotărât să trimitem către SRI o adresă prin care să solicităm toată nota, pentru că în spaţiul public a apărut bănuiala că pe nota respectivă se aflau mai multe persoane publice, persoane care erau miniştri sau care, poate, ar fi urmat să devină miniştri”, a continuat el.

Manda afirmă că în acea notă SRI spunea că Eduard Hellvig  se afla în stare de incompatibilitate din 2004, perioadă în care era deputat.

"Ce am văzut interesant în acea notă este că SRI trimitea la momentul respectiv că domnul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Raul Hellvig, se afla în stare de incompatibilitate din data de 01.07.2004, iar nota a ajuns în luna octombrie 2012. Sigur că şi aici o să avem, după ce primim întreaga notă, o să avem întrebări şi lămuriri pe care o să le solicităm, pentru a viziona cum funcţiona această relaţie dintre SRI şi ANI”, a adăugat Manda.

În noiembrie 2012, ANI a anunţat că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către miniştrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi şi Liviu Pop şi de către secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache. Hellvig a fost găsit incompatibil deoarece pe lângă funcţia de ministru pe care o avea la acea vreme, a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.