Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, vineri, în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Muzeul Naţional de Artă Timişoara, cu liderul Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă şi performantă, precum şi despre parcursul european al statului moldovean. Maia Sandu a vizitat şi expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” care este în desfăşurare la Muzeul Naţional de Artă Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”România este şi va rămâne cel mai mare susţinător al Republicii Moldova, inclusiv cu asistenţă financiară şi tehnică la nivelul administraţiilor locale. În cadrul activităţii mele la Comitetului European al Regiunilor, ca raportor pentru avizul Viitorul Parteneriatului Estic, am militat pentru crearea unui grup de lucru special care să accelereze procesul aderării fraţilor de peste Prut la standardele europene. Cred că România şi judeţul Timiş pot servi ca punte de legătură a Europei către Republica Moldova" a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
 
După întâlnire, cei doi oficiali au vizitat expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” acompaniaţi de Ovidiu Şandor, preşedintele Fundaţiei Art Encounters şi comisar al expoziţiei, Filip Petcu, directorul MNArT, Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez din România la Timişoara şi Doina Lemny, curatoarea expoziţiei Brâncuşi, care a şi facilitat un tur al expoziţiei.
 
Preşedintele Republicii Moldova a avut ocazia să admire opere cu o valoare patrimonială universală, lucrări celebre, dar şi mai puţin ştiute, precum Piatra de Hotar. Curatoarea expoziţiei a subliniat faptul că această operă-manifest realizată în 1945 exprimă tristeţea sculptorului pentru pierderea unor provincii istorice precum Basarabia. 
 
 
Organizată de Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România, finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi susţinută de o serie de sponsori importanţi, expoziţia mai poate fi vizitată la Timişoara până pe data de 28 ianuarie 2024.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.