Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a dispus transferul de buletine de vot şi de alte materiale necesare procesului de votare de la secţia din Melbourne la cea din Perth şi de la Sydney la Auckland, în condiţiile în care poşta australiană nu a livrat buletinele de vot la Perth (Australia) şi Auckland (Noua Zeelandă).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe a transmis în timp util, conform prevederilor legale, toate materialele necesare votării către toate misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României. Astfel, materialele destinate secţiilor de votare din Australia şi Noua Zeelandă au fost transmise prin curier rapid, la data de 24 noiembrie 2016, iar la 29 noiembrie au fost primite la Canberra”, precizează MAE.

Potrivit Ministerului, buletinele de vot au fost expediate la timp însă poşta australină nu a respectat temenul convenit, de cinci zile, în cazul secţiilor din Auckland şi Perth.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În momentul în care s-a constatat că nu se poate rezolva problema preluării de la Poşta australiană a acestor materiale, MAE a transmis către Biroul electoral de circumscripţie 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării propuneri pentru asigurarea materialelor de vot, astfel: transferarea de buletine vot, timbre autocolante cu menţiunea „Votat” şi ştampile cu menţiunea „Votat” de la secţia de votare din Melbourne la cea de la Perth, transferarea de buletine vot, timbre autocolante cu menţiunea „Votat” şi ştampile cu menţiunea „Votat” de la secţia de votare de la Sidney la cea de la Auckland şi confecţionarea ştampilelor de control  ale celor două secţii de votare pe plan local”, precizează MAE.

Biroul electoral de circumscripţie 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării a acceptat măsurile propuse de MAE pentru remedierea situaţiei.

PSD a acuzat, sâmbătă, Ministerul de Externe că nu a trimis buletinele de vot la secţiile de votare din Perth (Australia) şi Auckland (Noua Zeelandă), în condiţiile în care procesul de vot din acestea începe încă de sâmbătă seară.

”Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis buletine de vot pentru secţiile din Perth, Australia şi Auckland, Noua Zeelandă. În mai puţin de opt ore, aceste secţii vor fi deschise iar la acest moment lipsesc buletinele de vot, ştampilele şi autocolantele”, se arată într-un comunicat de presă al PSD

Social-democraţii menţionează că MAE a invocat faptul că poşta australiană şi cea neozeelandeză nu lucrează în weekend, însă PSD susţine că buletinele de vot au ajuns fără probleme la celelalte secţii din aceste două ţări.

”Suntem în faţa unui incident grav, provocat de incompetenţa Guvernului Cioloş. Partidul Social Democrat somează Ministerul Afacerilor Externe să ofere explicaţii amănunţite privind această problemă şi să găsească rapid o rezolvare astfel încât românii din Perth şi Auckland să poată vota”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.