Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a depus sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. el anunţând că odată ajuns preşedinte, va face tot ce este constituţional şi legal posibil, să numească un premier liberal şi o guvernare liberală de centru-dreapta care să anuleze practic toate măsurile aberante, fiscale şi de altă natură, care au fost luate de guvernele Ciucă şi Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Înainte de depunerea candidaturii, Forţa Dreptei, Partidul Mişcarea Populară, Alternativa Dreaptă şi Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache s-au reunit şi au ratificat constituirea Alianţei Forţelor de Dreapta (liberal-conservatoare) şi susţinerea candidaturii lui Ludovic Orban, la alegerile prezidenţiale.

”Candidatura mea este o candidatură firească, o candidatură normală, o candidatură naturală care este încununarea unei cariere de peste 33 de ani în serviciul cetăţianului român. Sunt un om obişnuit, un om simplu, un om care a fost crescut de oameni simpli şi muncitori şi care a frecventat cei şapte ani de acasă cu asiduitate, iar cei şapte ani de acasă au fost o călăuză pentru toată cariera mea în spaţiul public”, a spus Orban la sediul BEC.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Nu mă laud cu şcolile pe care le-am făcut, dar pot să vă spun sigur că n-am umblat la CV ca să mă înfrumuseţez biografia. N-am fost un tocilar şi un elev de nota 10, dar am luat toate examenele la care m-am înscris şi am încercat pe lângă a învăţa ceea ce mi-au transmis profesorii, învăţătorii, profesorii universitari, am căutat să înţeleg lucrurile cu mintea mea şi să încerc să-mi formez gândirea raţională, gândirea logică, care m-a ajutat în toată cariera pe care am avut-o în viaţa publică”, a mai spus Orban.

Liderul Forţa Dreptei a arătat că nu l-a adus nimeni şi nu l-a scos ca pe un iepure din Joben, aşa cum au apărut foarte mulţi oameni de la vârful Puterii.

”Nu m-a paraşutat nimeni pe ultimul etaj al Clădirii Puterii. Nimeni nu m-a suit într-un lift în care să mă ducă cu liftul fără niciun efort personal să ajung la ultimul etaj al Puterii. Sunt un om care a pornit de jos şi care a urcat treaptă cu treaptă, cu efort, cu determinare, cu hotărâre şi preţuind fiecare funcţie pe care a obţinut-o, folosind-o doar pentru servirea cetăţeanului român. Astăzi candidez la funcţia de preşedinte al României pentru că am convingerea că sunt pregătit să fiu un preşedinte foarte bun pentru România. Cunosc statul român, cunosc fiecare instituţie a statului român, am trecut în cariera mea prin toate etapele, ierarhiile, etajele puterii”, a spus Orban.

”Odată ajuns preşedinte, voi face tot ce este constituţional şi legal posibil, să numesc un premier liberal şi o guvernare liberală de centru-dreapta care să anuleze practic toate măsurile aberante, fiscale şi de altă natură, care au fost luate de guvernele Ciucă şi Ciolacu. Este inadmisibil să loveşti mediul de afaceri, profesiile liberale, cei care îşi câştigă existenţa prin activităţi independente, angajaţii din mediul privat, chiar şi persoanele din spaţiu public, medici, asistente, profesori, cadre universitare, să îi loveşti cu taxe şi impozite exact pe cei care duc societatea înainte”, a spus Orban în discurs.

Preşedintele Forţa Dreptei a menţionat că obiectivul său fundamental este ca în România să fie un climat de afaceri prietenos, o competiţie corectă şi liberă între companii, în care orice om care vrea să investească, orice om care şi-asumă răspunderea şi riscurile de a pune pe picioare o afaceri, să fie susţinut de instituţiile statului.

”Voi fi un preşedinte de multe ori surprinzător, care va face foarte multe lucruri care nu sunt scrise în Constituţii. Sunt un om care respectă Constituţia şi legile ţării, dar nu mă voi mulţumi să fac numai aia ce-mi cere Constituţii. Voi face mult mai mult decât atât. Voi fi un preşedinte prezent, un preşedinte implicat, un preşedinte simţitor, un preşedinte care să fie alături de oameni, un preşedinte care să fie într-o comunicare permanentă şi deschisă cu oamenii, cu mass media. Voi fi un preşedinte care va încerca să gireze cu maximă responsabilitate toate atribuţiile funcţiei, dar care va face multe alte lucruri care sunt necesare”, a mai spus Orban în discurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.