Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat joi, după decizia Biroului Politic Naţional al PNL, că conducerea PNL a trădat, chiar în prag de alegeri, în ceasul al 12-lea, electoratul liberal. Despre şansele de succes ale moţiunii de cenzură, Orban a spus că, la nivelul Parlamentului, bătălia pentru înfrângerea PSD nu are sorţi de izbândă, pentru că fără parlamentarii PNL nu poate fi demis Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, din păcate, conducerea PNL a refuzat să demită premierul Ciolacu. Astăzi, chiar la cinci ani de la acel succes al moţiunii de cenzură, conducerea PNL a spus că, de fapt, îl sprijină pe candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României. Astăzi, conducerea PNL a trădat, chiar în prag de alegeri, încă o dată, în ceasul al 12-lea, electoratul liberal, electoratul de dreapta, preferând să îşi păstreze sinecurile pentru clientela politică, în loc să vină alături de oamenii de dreapta şi să participe la demiterea premierului Ciolacu”, a spus Ludovic Orban la Parlament.

Preşedintele Forţa Dreptei a arătat că ”complicitatea cu candidatul PSD la preşedinţie este evidentă”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Refuzul de a-l demite din funcţia de premier înseamnă, de fapt, că această conducere lipsită complet de onoare, de respect faţă de cetăţean, de busolă politică, acceptă ca Ciolacu să fie favorizat în această competiţie electorală prin faptul că este lăsat în mod expres de PNL să candideze având funcţia de premier şi oferindu-i toate avantajele politice şi electorale rezultate din această poziţie privilegiată de premier”, a completat Ludovic Orban.

”După decizia de astăzi, este clar pentru mine că la nivelul Parlamentului, bătălia pentru înfrângerea PSD nu are sorţi de izbândă, întrucât, fără parlamentarii PNL, este imposibil să demitem guvernul Ciolacu”, a mai spus Orban.

El a precizat că bătălia, în schimb, se mută acolo unde este normal să se întâmple şi anume în alegeri, ”unde nu mai hotăresc slugile lui Iohannis cu cine să voteze şi dacă să rămână sau să nu rămână Ciolacu premier, ci vor hotărî cetăţenii români cine va fi preşedintele României, cine va câştiga alegerile parlamentare”. Orban a menţionat că ”PNL nu mai e de votat şi este practic sluga şi complicele PSD, iar orice vot care este acordat pentru candidatul PNL la preşedinţie este un vot acordat pentru PSD”.

”Îi chem pe toţi simpatizanţii liberal, pe toţi membrii liberali, pe aleşii locali, pe primari, pe toţi oamenii care mai au o conştiinţă să vină alături de mine, să vină alături de singurul candidat liberal, singurul candidat autentic de dreapta care are forţa să învingă PSD în aceste alegeri”, a adăugat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.