Vicepreşedintele USR, primarul Lucian Viziteu, a declarat luni, despre discuţiile de la Guvern privind data alegerilor prezidenţiale, că în consultări, reprezentanţii Executivului au ridicat şi o altă problemă legată de surpapunerea acestui scrutin cu alegerile parlamentare, el arătând că e clar o temă de dezbatere în această coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul USR a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că dialogul de la Palatul Victoria a fost unul bun dar nu ar fi trebuit să existe dacă coaliţia de guvernare se înţelegea. ”Am fost de acord să le dăm o mână de ajutor, să se înţeleagă şi să emită această Hotărâre de guvern fără de care nu putem oganiza alegerile”, a spus Viziteu, precizând că s-a discutat mult tehnic, adică care este prima datp posibilă pentru prezidenţiale şi ultima dată când se pot organiza. Întrebat care este ultima dată când pot fi făcute alegerile prezidenţiale, Lucian Vizteu a precizat data de 21 decembrie, la finalul mandatului Parlamentului.

”Trebuie să existe alt preşedinte care să convoace noua Legislatură sau actualul preşedinte o poate convoca. Sunt multe constrângeri în multe legi care trebuie corelate”, a mai spus el. Viziteu a mai spus că ”au ridicat şi o altă problemă legată de surpapunerea cu parlamentarele”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Asta este tot problema coaliţiei, dacă vor să comaseze, nu vor să comaseze”, a adăugat el, arătând că nu au întrebat dar ”e clar o temă de dezbatere în această coaliţie”.

”Noi, aşa cum am spus, şi la comasările acestea excepţionale nu suntem de acord, românii trebuie să aibă toate condiţiile să aleagă”, a explicat Viziteu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.