Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri că speră că, după toate aceste tulburări din rândul PNL, decizia finală va fi aceea de a continua guvernarea, el precizând că politizând foarte mult, au pierdut ţara din vedere. Romaşcanu a mai spus că nu sunt şanse să treacă o moţiune de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Eu sper că, după toate aceste tulburări din rândul Partidului Naţional Liberal, decizia finală va fi aceea de a continua guvernarea şi de a face lucrurile aşa cum se aşteaptă românii să se facă. Noi suntem într-o situaţie în care, sau ei sunt într-o situaţie în care, politizând foarte mult, au pierdut ţara din vedere. Orice declaraţie care poate avea ca impact pierderea guvernării sau dispariţia unui guvern stabil în România afectează tot, şi intern, şi pieţe, şi investitori, şi credibilitate.

”Să nu uităm că avem de votat un buget în România, avem de negociat Schengen-ul, avem de făcut foarte multe lucruri care ţin de miniştri cu forţă integrală, nu de secretari de stat”, a arătat Romaşcanu. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

El a menţionat că depunerea mandatului înseamnă demisia întregului guvern. ”Nemaifiind decât două luni până la alegeri, cu certitudine preşedintele va trebui să numească un premier interimar iar miniştii probabil că vor rămâne pe funcţie 45 de zile. Eu nu vreau să mergem pe acest scenariu”, a mai arătat Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu a arătat că demersurile Opoziţiei privind moţiunea de cenzură sunt politizate şi ţin de campania electorală, fiind declanşate de afirmaţiile lui Nicolae Ciucă privind ruperea coaliţiei de guvernare.

”Nu cred că există vreo şansă să treacă vreo moţiune de cenzură”, a mai spus Romaşcanu.

Despre afirmaţiile liberalilor că îi păzesc pe cei de la PSD să nu fure la alegeri, Romaşcanu a răspuns: ”Păi ministrul de interne, domnul Predoiu, este la PNL, cel care organizează alegerile este ministrul de interne. Se păzesc ei pe ei? Ar fi o altă premieră din partea PNL-ului. ”Nu există această versiune, suntem în 2024, nu mai se poate fura nimic din zona alegerilor”, a completat social-democratul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.