Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, susţine, după respingerea de către CCR a candidaturii Dianei Şoşoacă la prezidenţiale, că pericolul capturării instituţiilor statului e în plină desfăşurare şi că PSD şi UDMR creează culoar liber pentru ca George Simion să intre în turul doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Muraru afirmă că ”folosirea CCR ca instrument politic într-o asemenea manieră va pune România într-o lumină proastă la nivel internaţional, prin grava încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale”. El consideră că ”urmează zile de încercare pentru democraţia din România”.

”Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituţiilor statului e în plină desfăşurare. CCR, prin decizia de astăzi, riscă să ducă în finala prezidenţială cel mai pro-rus candidat, cu două interdicţii internaţionale. PSD şi UDMR, prin reprezentanţii lor în CCR, îşi dau mâna şi crează un culoar liber pentru extremistul George Simion spre turul al doilea prezidenţial. Pentru că voturile SOS pot merge acum către extremistul AUR”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Liberalul consideră că ”aroganţa afişată de Marcel Ciolacu din ultimele zile este justificată acum de acţiunile propriilor sinecuri din cele mai importante instituţii ale statului”. Potrivit lui Muraru, PSD a călcat în picioare unul din drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, respectiv dreptul de a candida.

”Decizia CCR este cu atât mai stranie cu cât doi judecători au lipsit. Această absentă este mai gravă decât un vot împotrivă. Am fost primul politician care a atras atenţia asupra extremismului, violenţei, rusofiliei şi antisemitismului Dianei Şoşoacă în Parlament. Criticile mele la adresa manifestărilor ei ar umple pagini de cărţi, arătând de fiecare dată că nu este altceva decât pumnul întins al Moscovei în gura democraţiei româneşti. Aceleaşi lucruri le-am spus şi despre George Simion. Totuşi nu poţi contesta un candidat incomod prin acţiuni putiniste. Însă contextul de faţă este altul: acela de a elimina un candidat care ar fi rupt categoric din voturile eşichierului extremist iar a cărui prezenţă ştirba din şansele lui Simion să ajungă în turul al doilea. Ciolacu – Simion în finala prezidenţială aduce aminte de modelul Iliescu – Vadim”, a precizat Muraru.

Totodată, şeful PNL Iaşi apreciază că există ”suspiciuni serioase” că PSD pregăteşte un transfer de voturi către Simion pentru a-l propulsa în turul al doilea, acolo unde toate sondajele arată că, într-o competiţie cu candidatul AUR, Marcel Ciolacu ar ieşi învingător.

”Folosirea CCR ca instrument politic într-o asemenea manieră va pune România, din păcate, într-o lumină proastă la nivel internaţional, prin grava încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Dacă mai devreme priveam cu îngrijorare către expansiunea extremismului în ţări occidentale, ne uităm cum la noi, un pretins partid democratic foloseşte tehnici de cenzură tipic extremistă. Urmează zile de încercare pentru democraţia din România iar noi, liberalii, avem misiunea de a dejuca acest plan al mediocrităţii pentru următorii cinci ani prin a le arăta românilor că singura cale către Europa, către dezvoltare, este calea liberală”, a adăugat Alexandru Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.