Organizaţia PNL Bucureşti a desemnat, luni, candidaturile la sectoarele Capitalei, în urma rezultatelor sondajului intern comandat pentru măsurarea şanselor de câştig ale celor înscrişi în cursa electorală din partid.
La fiecare sector al Capitalei au fost măsuraţi trei-patru potenţiali candidaţi. În urma deciziei finale a filialei de Bucureşti, Alexandru Nazare, fost ministru PDL al Transporturilor în Guvernul Ungureanu, a fost desemnat candidatul PNL la Sectorul 1, deputatul Dan Cristian Popescu, la Sectorul 2, Florin Ştefan Vasile (fost director DGASPC din Sectorul 3), la Sectorul 3, Răzvan Sava (actual primar interimar al Capitalei), la Sectorul 4 şi Ovidiu Raeţchi (deputat PNL), la Sectorul 5.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Toate cele cinci candidaturi urmează să fie validate, miercuri, în şedinţa conducerii centrale a PNL.
La Sectorul 6, decizia va fi amânată pentru două săptămâni, timp în care se va încerca găsirea unei soluţii câştigătoare, în condiţiile în care actualul primar, Rareş Mănescu, nu va mai candida pentru un nou mandat de primar. Deputatul Răzvan Mironescu, care şi-a început campania în sector cu mult timp în urmă, a ieşit din calcule, după ce copreşedintele PNL Vasile Blaga l-a acuzat, în mod direct, într-o emisiune TV, că a făcut ”blat” cu candidatul PSD, Gabriel Mutu.
Un alt posibil candidat, Ştefan Florescu, care a avut un rezultat bun în sondajul intern al PNL, a pierdut şi el şansa de a fi nominalizat candidat, în urma criticilor venite atât din partid cât şi din mediul public, privind problemele de imagine şi de integritate pe care acesta le-ar avea.
O variantă luată în calcul, în acest moment, este găsirea unei persoane din afara partidului, un specialist, care să se plieze pe profilul de candidat la acest sector, în funcţie de preferinţele electoratului din zonă.
Tot miercuri, Biroul Politic al PNL urmează să valideze şi conduceri unice în mai multe organizaţii judeţene, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL.
O discuţie ar putea să vizeze şi situaţia din Organizaţia Buzău, unde o parte din conducerea filialei a transmis scrisori deschise copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar şi preşedintelui de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, în care cere ca fostul lider PSD Buzău Ion Vasile şi deputatul social-democrat Adrian Mocanu să nu fie cooptaţi în organizaţia judeţeană a PNL Buzău.
La începutul lunii martie, Theodor Atanasiu a participat la şedinţa Comitetului Judeţean Executiv al PNL Buzău, unde au fost prezenţi şi deputatul PSD Adrian Mocanu şi fostul preşedinte al PSD Buzău Ion Vasile, scopul întâlnirii fiind discutarea intenţiei celor doi de a se alătura organizaţiei judeţene a PNL Buzău pentru câştigarea alegerilor.
Discuţiile cu membrii PNL Buzău au fost destul de aprinse şi au durat aproximativ două ore, timp în care atât membrii CJEx, cât şi cei doi social-democraţi invitaţi şi-au explicat intenţiile şi punctele de vedere.
La finalul şedinţei, Atanasiu a explicat că o decizie în privinţa cooptării în PNL a fostului lider al PSD Ion Vasile şi a deputatului PSD Adrian Mocanu ar urma să fie luată de conducerea centrală a PNL în Biroul Permanent Naţional.
Senatorul Victor Mocanu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din grupul parlamentar PSD, el urmând să activeze în forul legislativ ca independent.
Şi fiul său, Adrian Mocanu, şi-a anunţat demisia din partid pe Facebook.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...