Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri, la întrebările presei privind prezenţa pe listele partidului a unor persoane cu probleme în justiţie, că e ciudat să arate cu degetul spre USR în condiţiile în care nu s-a auzit de niciun USR-ist care să fi luat vreun cent vreodată iar alţii fură cu porbagajul. Ea i-a îndemnat pe jurnalisţi să facă o cercetare, care sunt penalii de adevăratelea din PSD şi PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Elena Lasconi a fost întrebată despre Clotilde Armand şi Vlad Voiculescu, în contextul discuţiei fără penali pe liste. 

”Nu sunt găsite vinovate şi noi am trecut chiar aseară, în Comitetul Politic, ca să aibă şi mai multă greutate, pentru orice membru USR care este găsit vinovat în primă instanţă, adică trebuie să vadă şi un judecător tot ce a cercetat un procuror, trebuie să-şi dea demisia din funcţiile publice şi din partid, dacă nu, va fi exclus”, a spus Elena Lasconi. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebată dacă nu ar fi normal ca cei cu suspiciuni să stea deoparte până la clarificarea situaţiei, Lasconi a spus: ”Nu cred că e o normalitate asta pentru că, vă spun şi în calitate de primar, instituţiile sunt politizate, încearcă să-ţi creeze, să-ţi facă dosare. (..) Pe mine mă interesează ce spune judecătorul”, a arătat preşedinta USR.

”Cred că e ciudat să arătaţi cu degetul spre USR în condiţiile în care nu s-a auzit de niciun USR-ist care să fi luat vreun cent vreodată, vreun leu vreodată. Alţii fură cu porbagajele, pe candidatul la prezidenţiale al USR îl întrebaţi de ce nu îşi mai aduce aminte în detaliu cum au luat un credit urmă cu 23 de ani şi alţii fură cu porbagajul. Ştim că şi PSD şi PNL este plin de penali, de penali pe bune, ei dacă îi scot acum de pe listă, îi iau frumos şi îi mută în locuri călduţe, prin diverse agenţii sau consisii de administraţie, unde primesc mii de euro pe lună şi o să fac chestia asta, dacă nu chiar v-aş ruga şi pe dumneavoastră să faceţi o cercetare şi să vedeţi care sunt penalii de adevăratelea din PSD şi PNL, cei care au luat pe persoană fizică această ţară”, a spus Lasconi.

”Nici pe fratele meu nu-l protejez, dacă este găsit vinovat în primă instanţă. E adevărat, e un pic nedrept şi în primă instanţă, că dacă după aceea în sentinţă definitivă şi irevocabilă este găsit nevinovat. Dacă este găsit nevinovat, poate să se întoarcă în partid şi să vină alături de noi. De aceea mi se pare absurd să vorbiţi şi să arătaţi către USR, care a iniţiat Fără Penali, care se bate pentru referendumul ăsta Fără Penali, care nu a arătat o secundă că vreunul dintre userişti a luat vreun leu vreodată şi dvs să arătaţi cu degetul spre noi şi nu spre cei care sunt corupţi până în măduva oaselor”, a mai comentat preşedinta USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.