Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat miercuri, candidaţilor la alegerile locale, cerându-le să prezinte proiecte, nu teme parazitare şi atacuri sterile.. Referindu-se la numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, Iohannis a afirmat că pandemia este încă departe de a se fi încheiat şi că sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie - de gripă şi de COVID-19. Preşedintele a declarat că a cerut Guvernului o evaluare completă după primele două săptămâni de şcoală. Preşedintele a cerut românilor din diaspora să se înscrie pentur a vota prin corepondenţă la alegerile locale.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
UPDATE - Klaus Iohannis: Aş vrea să fac un apel către românii din Diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă
UPDATE - Klaus Iohannis: Nu e cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Sunt de părere că putem merge să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele
”În acest moment nu e cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Lucrurile vor fi bine organizate şi vom şti mult mai bine cum să abordăm această epidemie. Dar rămâne vitală abordarea fiecăruia în parte – portul măştii, distanţarea, dezinfectarea mâinilor – rămân singurele piedici între noi şi virus. Alegătorii vor avea la dispoziţie tot ce trebuie, de la măşti până la dezinfectanţi, circuite separate, etc. Sunt de părere că putem merge să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele”, a precizat preşedintele Iohannis.
UPDATE - Klaus Iohannis: Dragi români, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe cei care vor să schimbe România în bine! Mesajul pentru candidaţi: Practicile învechite cu teme parazitare trebuie să rămână de domeniul trecutului
”Dragi români, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe cei care vor să schimbe România în bine! Nu îi lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru! În încheiere le transmit un mesaj tuturor candidaţilor, chiar dacă e diferită campania aceasta. Folosiţi toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor! Oamenii aşteaptă soluţii şi propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile învechite cu teme parazitare trebuie să rămână de domeniul trecutului. Arătaţi-le oamenilor ce puteţi face pentru ei şi convingeţi-i să vă acorde încredere!”, a fost îndemnul preşedintelui
UPDATE - Iohannis: Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, după primele două luni de şcoală, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare.
”La începutul acestei săptămâni au început şcolile. Nu peste tot unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca învământul fizic sau online să se desfăşoare în condiţii optime. Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale toate resursele necesare. Am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice sau didactice vacante din unităţile de învăţământ. Le solicit tuturor primarilor, consiliilor judeţene şi inspectoratelor şcolare să soluţioneze cu celeritate toate probleme care apar în sistemul de îmnvăţământ. Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, după primele două luni de şcoală, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare.
UPDATE - Iohannis, despre numărul mare de cazuri de COVID-19
”Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o epidemie dublă, epidemia de gripă şi de COVID-19. E necesar să menţinem o atitudine corectă şi necesară. Să nu uităm că purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea ne pot feri şi de virusul gripal, şi de alte viroze”, a declarat preşedintele.
Tot miercuri, Klaus Iohannis a promulgat Legea care modifică şi completează unele acte normative în materie electorală, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, românii pot vota pe parcursul a două zile, sâmbăta şi duminica.
În schimb, nu vor fi organizate secţii de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare cât şi în afara acestora, în ţara unde „autorităţile competente din ţara de reşedinţă nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.