Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care a luat act de demisia din funcţie a ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, care preia mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. De asemenea, Iohannis l-a desemnat pe Marcel Boloş, ministru interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială anunţă, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

De asemenea, Iohannis a semnat un decret prin care se desemnează Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanţelor, ca ministru al Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, interimar.

Adrian Veştea a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, pe care a deţinut-o şi înainte de a fi desemnat ministru.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Veştea a afirmat: ”Dacă ar fi să caracterizez, printr-un singur cuvânt, mandatul meu de ministru, acela ar fi investiţii! În perioada 2023-2024, prioritară a fost menţinerea deschisă a tuturor şantierelor iniţiate anterior, dar şi demararea de noi investiţii!”.

Potrivit acestuia, prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, în ultimele 17 luni, au fost semnate 2.527 de noi contracte, în valoare totală de 31 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că, în prezent, sunt semnate în total 3.971 de contracte, în valoare de peste 47 miliarde de lei.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din 15 iunie 2023 şi până în prezent, au fost finalizate 1.070 de noi obiective, ceea ce conduce la cifra de 8.946 de obiective finalizate de la începutul acestui program.

De asemenea, la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii, au fost recepţionate 400 de obiective de investiţii, cu o valoare totală de peste 3,21 miliarde de lei, în domenii precum: sedii de primării, infrastructura justiţiei, aşezăminte culturale, bazine de înot, săli de sport, complexuri sportive, sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare, unităţi sanitare, instituţii de învăţământ (inclusiv cămine studenţeşti şi creşe), lucrări în primă urgenţă. Tot în această perioadă, prin CNI, au fost încheiate 285 de noi contracte, în valoare totală de 4,34 miliarde de lei, dintre care, cele mai recente se referă la construirea stadioanelor ”Gheorghe Hagi” din Constanţa şi ”Nicolae Dobrin” din Piteşti.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.