Îmbunătăţirea securităţii pe Flancul Estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională şi euroatlantică şi a tuturor celor 32 de Aliaţi. Continuarea şi creşterea sprijinului nostru pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. Alţi parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenţia noastră şi asistenţă pentru consolidarea rezilienţei. 
 
Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Mă bucur că ne întâlnim astăzi aici şi trebuie să spun că mă bucur foarte mult că Flancul estic este acum mai puternic, este mai lung. Iar Suedia şi Finlanda sunt bine reprezentate aici, la fel şi NATO, la cel mai înalt nivel. Ce poate merge greşit? Nimic.  Sunt convins că întâlnirea noastră de astăzi, înaintea Summitului NATO aniversar de la Washington, se va dovedi productivă. Pe măsură ce evoluţii regionale dramatice continuă să solicite, tot mai mult, atenţie şi coordonare depline, trebuie să acţionăm pentru a aduce valoare-adăugată Alianţei în ansamblul său. Trebuie să acţionăm pentru mai multă solidaritate, dialog şi cooperare. Acestea sunt şi trebuie să rămână fundamentul forţei şi rezilienţei noastre comune. Prin viziunea şi acţiunile noastre comune, Formatul B9 a contribuit la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică”, a declarat Klaus Iohannis, marţi, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9) de la Riga.

El a adăugat că trebuie continuată îmbunătăţirea securităţii pe Flancul Estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, pentru că Rusia va reprezenta în continuare cel mai mare risc de securitate.

„Şi, dragi colegi, trebuie să continuăm pe această cale! De aceea trebuie să rămânem concentraţi pe: Îmbunătăţirea securităţii pe Flancul Estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională şi euroatlantică şi a tuturor celor 32 de Aliaţi. Continuarea şi creşterea sprijinului nostru pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. Alţi parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenţia noastră şi asistenţă pentru consolidarea rezilienţei.  Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre şi pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiţi să acţionăm în consecinţă! Noi, Aliaţii NATO de pe Flancul Estic, ne aflăm în prima linie de contracarare a efectelor negative ale acestui război devastator.  Să avem un Summit bun astăzi! Vă mulţumesc”, a conchis preşedintele Iohannis.

 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.