Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, că a rămas perplex în ultimele zile după ce a văzut declaraţii ale liderilor coaliţiei, care, deşi se certă, spun că guvernarea merge perfect. ”Datoria şi deficitul creşte, condiţiile financiare sunt din ce în ce mai proaste, nu prea sunt bani”, afirmă Kelemen Hunor, adâugând că, ”dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă şi imperfectă”. Întrebat dacă liderii coaliţiei chiar vor UDMR la guvernare după alegeri sau este doar o tactică de campanie, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu mă pricep la strategii politice sofisticate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, cu care dintre ele două partide din coaliţie – PSD sau PNL – ar fi dispus să intre la guvernare după alegeri, având în vedere că liderii celor două formaţiuni şi-au exprimat dorinţa de a coopta UDMR la guvernare şi a răspuns. În funcţie de rezultatele alegerilor, vom răspunde la această întrebare. Astăzi nu pot să răspund la această întrebare, că trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor. Foarte multe combinaţii nu vor fi posibile, trei, patru maxim, dar nu intru eu astăzi în speculaţie, aşteptăm votul cetăţenilor”.

Întrebat dacă liderii coaliţiei chiar vor UDMR la guvernare după alegeri sau este doar o tactică de campanie, liderul UDMR a afirmat: ”Nu mă pricep eu, nu mă pricep la strategii politice sofisticate şi, mai ales, nu ştiu care e strategia fiecăruia. Am văzut şi eu, am rămas şi eu perplex de câteva ori în aceste zile, dar asta nu contează. Eu am strategia mea, avem strategia noastră şi eu vreau să mă adresez tuturor cetăţenilor care aşteaptă vocea raţiunii şi vor să voteze bunul simţ.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebat de ce a rămas perplex, liderul UDMR a explicat: ”Păi, aşa cum se ceartă cei din coaliţie, în primul rând şi spun că guvernarea merge perfect. După cum aţi văzut, guvernarea merge perfect, datoria şi deficitul creşte, condiţiile financiare sunt din ce în ce mai proaste, nu prea sunt bani, dar ei spun că merge perfect guvernarea. Ok, dacă asta este perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă şi imperfectă”.

”Apoi, unul spune celuilalt că numeşte premier dacă câştigă alegerile prezidenţiale, domnul Ciolacu, domnului Ciucă, bineînţeles, şi domnul Ciucă spune, dacă el câştigă, nu-l numeşte pe domnul Ciolacu. Domnul Ciolacu spune că împărţeşte puterea. Cu cine împarte puterea? Pun şi o întrebare. Cu domnul Ciucă, sau cu domnul Iohannis, eventual cu Elena Lasconi, că altă posibilitate nu prea există”, a detaliat Kelemen Hunor.

”Dacă el spune că va numi pe domnul Ciucă şi vor guverna împreună, atunci de ce se mai organizează alegeri? Deci, din acest punct de vedere mă uit şi eu, nu înţeleg eu strategia asta sofisticată, dar probabil că are un sens”, a adăugat preşedintele UDMR.

Întrebat cu care dintre cele două partide sau dintre cei doi lideri s-a înţele mai bine, Kelemen HUnor a afirmat: ”Nu pot să mă bag eu acuma între doi. Între cei doi, văd că nu prea se înţeleg, sau Marcel nu se înţelege cu Nicu, sau invers, nu mai ştiu. Dar nu mă bag eu”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.