Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Congresul Uniunii de la Zalău, că există premisele pentru refacerea relaţiei de parteneriat şi încredere între România şi Ungaria, Kelemen apreciind că ”românii şi maghiarii nu pot fi duşmani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dintotdeauna am considerat  că relaţia dintre România şi Ungaria trebuie să fie una de parteneriat, de încredere. Deşi in ultimul timp această relaţie nu s-a putut caracteriza astfel, exista însa, din fericire, voinţa reconcilierii. Se vede intenţia clară a  ambelor părţi de a se întoarce la o relaţie de încredere, prin urmare va fi un dialog mai intens între cele două ţări. Şi eu îmi doresc acelaşi lucru. Avem aici o comunitate mare, care doreşte să dăinuiască, care vrea o convieţuire paşnică. Dacă este nevoie, noi putem oferi un sprijin în acest sens, pentru că românii şi maghiarii nu pot fi duşmani, iar buna vecinătate şi relaţia de parteneriat va influenţa şi viitorul următoarelor generaţii”, a afirmat Kelemen Hunor în deschiderea lucrărilor Congresului XIII al UDMR.

Comentând motto-ul Congresului, ”Nunquam Retro” (Niciodată înapoi), Kelemen a spus că ”nu este un strigăt de luptă, nu se îndreaptă împotriva nimănui. Este un îndemn pentru noi să continuăm ce am început cu mulţi ani în urma, să mergem mai departe. Acest îndemn vizează comunitatea maghiară, capacitatea acesteia de a dăinui în ultimii 100 de ani”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Peste 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi participă la Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care are loc sâmbătă la Zalău. Congresul UDMR a fost convocat pentru a modifica statutul Uniunii şi pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formaţiunea în următorii doi ani.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a prezentat delegaţilor mesajul de deschidere a lucrărilor, raportul politic de activitate şi documentul strategic care va fi supus aprobării Congresului.

Totodată, va fi supus votului şi un proiect de modificare a Statutului formaţiunii. Cea mai importantă modificare este introducerea unei cote obligatorii de 15% de reprezentare a femeilor în structurile judeţene şi centrale ale UDMR. În momentul de faţă, 18% dintre deputaţii Uniunii sunt femei, însă niciuna nu este membră a grupului de la Senat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.