Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, afirmă, întrebat dacă premierul ungar Viktor Orban îi este model din punct de vedere politic, că „nu există un model politic pe care poţi să îl aplici în România, să aduci din altă parte, indiferent de unde aduci”. Kelemen are cuvinte elogioase la adresa prim-ministruluiUngariei, susţinând că acesta este, printre altele, ”un om cu viziune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Eu nu am căutat model politic şi nici nu voi căuta, fiindcă nu există un model politic pe care poţi să îl aplici în România, să aduci din altă parte, indiferent de unde aduci. Viktor Orban este un om curajos, un om care riscă foarte mult, un om cu viziune, un om care, când a preluat puterea, a schimbat regimul, nu numai a înlocuit foştii miniştri cu actualii miniştri sau cu echipa de atunci şi, bineînţeles, este un om care pune pe primul loc interesele Ungariei. Deci, din acest punct de vedere, sigur că sunt foarte multe lucruri de discutat, dar nu poţi să aduci în România un model de nicăieri. Am un respect pentru Viktor Orban, pentru ceea ce face, dar asta e o chestie şi e altceva unde cauţi modele”, a afirmat Kelemen Hunor la Prima TV, în emisiunea Insider Politic. 
El spune că Orban nu face jocurile Rusiei, ci pe ale Ungariei, catalogând drept „o prostie” afirmaţiile celor care îl numesc „un pion al Moscovei”. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Kelemen spune că, dacă a fi ales preşedinte al României, nu ar face vizite de stat la Moscova atâta vreme cât Rusia este un stat agresor.
„Astăzi nu e cazul. Categoric, când nu e război, dacă Rusia nu e un stat agresor, atunci şi România şi statele membre şi Uniunea Europeană, aşa cum a făcut înainte de război, trebuie să aibă o relaţie absolut normală şi cu Rusia. Dar nu suntem în situaţia asta”, adaugă liderul UDMR.
El apreciază că războiul din Ucraina „nu se va termina mâine-poimâine, din păcate”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.