Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că România este ”categoric” un stat eşuat care nu poate să-şi protejeze cetăţenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Kelemen Hunor a fost întrebat, miercuri, dacă este în continuare România un stat eşuat şi a răspuns ”Da, categoric! Nu are capacitatea de a apăra cetăţeni, pe oameni. Există enorm de multe abuzuri din partea instituţiilor şi din partea birocraţiei. Este un stat hiper-birocratizat. Oamenii sunt furioşi când merg la Fisc, când merg la spital, când merg la diferite instituţii şi spun «Domnule, de ce nu se poate să primim servicii de calitate?»”.

Kelemen Hunpr a adăugat că, cel puţin când s-a referit la România ca la un stat eşuat, preşedintele Klaus Iohannis a avut dreptate.

Întrebat ce ar face altfel decât actualul preşedinte, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu aş călători în avion din acest tip cu care a călătorit şi călătoreşte Iohannis, nu aş sta retras în Palatul Cotroceni, aş vorbi cu oameni, cu te categorii sociale ş.a.m.d”.

Preşedintele Klaus Iohannis se declara, pe 1 decembrie 2021, ”îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde nouă persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI”, el calificând situaţia drept ”o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Preşedintele afirma că ”statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.