Deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, trage un semnal de alarmă în privinţa interimatului perpetuu în care sunt blocate mai multe instituţii culturale şi îi cere ministrului Culturii, Raluca Turcan, să nu mai piardă vremea cu comentarii politice şi să organizeze concursuri de management pentru acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bulai afirmă că printre instituţiile importante blocate în interimat se numără Teatrul Naţional Bucureşti şi Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, judeţul pe care Raluca Turcan îl reprezintă ca deputată.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”În loc să vorbească de soarta altor partide, doamna ministru Turcan are de organizat concursuri de management pentru instituţii naţionale de prim rang, rămase într-un interimat aşa de perpetuu că s-a pus pânza de păianjen pe ordinele de numire. Văd că se pot organiza, în cazul Bibliotecii Naţionale, chiar şi două concursuri în 3 luni, când la primul se înscrie un singur candidat neeligibil – sper să nu aflăm că dna ministru îşi rupe din timp pentru instituţiile din subordine doar când e vorba de foşti miniştri liberali în căutare de funcţii stabile”, afirmă Iulian Bulai.
 
Deputatul USR menţionează de asemenea ”întârzierile legate de Registrul lucrătorilor culturali profesionişti, inechităţile salariale cu care se confruntă angajaţii din muzee, faptul că reabilitarea închisorii-memorial de la Râmnicu Sărat nu a început, deşi există de ani de zile bani din PNRR pentru acest proiect şi alte probleme grave ale instituţiilor culturale din România de care Raluca Turcan trebuie să se ocupe de urgenţă”. 
 
Reacţia lui BUlai vine după ce Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că Programul ”Masă la şcoală” trebuie şi va fi generalizat în toate unităţile de învăţământ.
 
Ea preciza că se bucură că reprezentanţii USR au ajuns şi ei la concluzia că programul este unul deosebit de util, după ce, în urmă cu 11 ani, când a elaborat şi depus în Parlamentul României proiectul legislativ pentru demararea programului ”Masă la şcoală”, puţini au fost cei care au susţinut demersul său.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.