Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat vineri despre proiectul care îi dădea posibilitatea şefului statului să candideze pe lista unui partid că parlamentari iniţiatorii au depus în această dimineaţă o cerere de retragere a amendamentului de pe agenda parlamentară. Subiectul pentru noi este unul închis, a precizat Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Este foarte bine că s-a lămurit această situaţie. Subiectul pentru noi este unul închis, în mod evident. S-a speculat foarte mult din punct de vedere politic, pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, iată declaraţiile preşedintelui lămuresc”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, după şedinţa conducerii PNL. 

Ionuţ Stroe a menţionat că ”niciodată nu a negat preşedintele Nicolae Ciucă o înţelegere cu social-democraţii, în ceea ce priveşte promovarea unui demers legislativ, care să lămurească acest cadru legislativ, care practic dă un drept constituţional oricărui preşedinte, nu neapărat celui în funcţie, de a candida la parlamentare”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a precizat că este dreptul preşedintelui de a nu dori să candideze. ”Nu are legătură cu demersul nostru legislativ, pe care, încă o dată vă spun, îl considerăm încheiat. De altfel, parlamentari iniţiatorii chiar depus în această dimineaţă o cerere de retragere a amendamentului de pe agenda Parlamentului”, a spus Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a completat că au retras acest amendament, tocmai pentru a nu se mai specula politic şi a se interpreta că modificarea cadrului legislativ, care dă acest drept constituţional oricărui preşedinte în funcţie când alegerile se suprapun, să fie eliminat.

”Eu cred că agenda, în momentul de faţă, este cât se poate de lămurită”, a subliniat Stroe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.