Purtătorul de cuvânt al PNL, onuţ Stroe, a declarat miercuri, despre legea prin care preşedintele Iohannis poate candida la alegerile parlamentare din 1 decembrie, că este nevoie de acord politic pentru crea această majoritate care să promoveze un asemenea demers şi că experienţa sa este una valoroasă pentru Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vorbim de o lege care practic descrie un regim general al candidaturilor. Fiecare cetăţean al României are dreptul de a candida la orice fel de alegeri şi în mod evident, acest drept nu ar trebui limitat pentru preşedintele României. Este mut spus şi prematur să anticipăm acum anumite candidaturi pentru anumite funcţii, dar în mod evident, experienţa preşedintelui Iohannis este una valoroasă pentru viitorul Parlament. În mod evident că dacă ar fi să candideze ar fi benefic şi pentru nivelul parlamentarismului din România şi pentru instituţia în sine. Dar până la urmă, vom vedea ce va reieşi din dezbaterile parlamentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ionuţ Stroe a precizat că ”e nevoie de acord politic pentru crea această majoritate care să promoveze un asemenea demers legislativ”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Despre faptul că de această lege va benefia doar preşedintele Iohannis, Ionuţ Stroe a precizat că din dezbaterea parlamentară, regula va fi generală şi ”indiferent de nume şi moment, orice preşedinte al acestei ţări să poată să devină la un moment dat parlamentar”.

”Dacă e să ne raportăm la ce s-a întâmplat în ultimele două mandate, ale ultimilor doi preşedinţi, Băsescu respectiv Iliescu, ei au candidat, au devenit parlamentari. Experienţa acumulată în decursul unui mandat este, din punctul meu de vedere, una valoroasă şi este extrem de folositoare în exercitarea un mandat de parlamentar”, a explicat Stroe.

El a arătat că o demisie a preşedintelui din funcţia de la Cotroceni, pentru a candida pe listele unui partid, Stroe a arătat că asta depinde exclusiv de voinţa preşedintelui Klaus Iohannis.

”Încă nu vorbim despre o candidatură, vorbim despre o candidatură vorbim doar despre o modificare legislativă. Dacă se va dori acest lucru, probabil că preşedintele va explicat public acest lucru. De altfel, îşi manifestă interesul şi doreşte să ducă mandatul la capăt. Aţi văzut foarte bine comunicatul Administraţiei Prezidenţiale”, a ţinut să menţioneze liberalul.

El a mai spus că deocamdată nu a existat în PNL Bucureşti o discuţie privind candidatura lui Klaus Iohannis pe lista PNL din Capitală.

”Singurele discuţiile legate de acest subiect au privit posibilitatea de a candida a domnului Iohannis şi beneficiile multiple pe care o astfel de candidatură le-ar aduce, mă refer la atuurile care ţin experienţa, de buna reputaţie, de cunoştinţele, de deschiderea faţă de foarte multe cancelarii europene”, a spus Stroe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.