Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că Marcel Ciolacu, în calitate de premier, trebuie să dea explicaţii cu privire la portofoliul de comisar european obţinut de România, şeful statului amintind că premierul „ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri seară, ce părere are despre poziţia obţinută de România pentru Roxana Mînzatu în viitoarea Comisie Europeană, în contexul în care există persoane care spun că funcţia, deşi este asociată cu cea de vicepreşedinte este, de fapt, goală de conţinut, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul Marcel Ciolacu este cel care trebuie să dea explicaţii cun privire la aceste subiect.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„Negocierea pentru această poziţie a fost făcută la nivel de prim-ministru şi cred că este mai bine să îl întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”, a răspuns Klaus Iohannis.
 
Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen şi-a prezentat, recent, noua echipă de comisari, centrată pe competitivitate, în urma unor negocieri până în ultimul moment. 
 
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.
 
Liberalul Siegfried Mureşan a afirmat că portofoliul obţinut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conţinut, are zero competenţe concrete şi este opusul a ceea ce a promis, fiind un portofoliu cu titlu pompos, dar care nu are o componentă economică. Nu este o victorie, ci este un eşec, precizează Mureşan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.