Deputatul Forţa Dreptei, Ionel Dancă, este nemulţumit că un amendament depus de el la legea offshore, despre care afirmă că viza finanţarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale cu costuri zero de racordare pentru consumatori, a fost respins, el acuzând majoritatea parlamentară PSD-PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
El argumentează că "gazul românesc din Marea Neagră trebuie să ajungă în casele românilor prin finanţarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale cu costuri zero de racordare pentru consumatori", depunând un amendament în acest sens la legea offshore, alături de alţi parlamentari din Forţa Dreptei - Adrian Miuţescu, Ion Ştefan, Gabriel Plăiaşu şi Antonel Tănase.
"Însă, majoritatea PSD-PNL condusă de Marcel Ciolacu a votat împotriva amendamentului depus de parlamentarii Forţa Dreptei in Comisia de industrii şi refuză practic branşarea gratuită a consumatorilor din România la gazele exploatate din Marea Neagră", reclamă Dancă.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, el afirmă că a mai propus ca sumele încasate din impozitul pentru venituri suplimentare ale operatorilor petrolieri din Marea Neagră să fie folosite şi pentru investiţii în eficienţa energetică şi în producţia de energie regenerabilă şi în cogenerare de înaltă eficienţă, astfel încât să fie finanţată tranziţia către economia verde iar banii din exploatarea gazelor de la Marea Neagră "să nu ajungă în pixul lui Ciolacu".
"Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore şi onshore de adâncime ca impozit asupra veniturilor suplimentare, se colectează într-un cont special utilizat pentru finanţarea înfiinţării şi extinderii reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv pentru finanţarea costurilor de branşare ale consumatorilor la reţelele de distribuţie a gazelor naturale, şi a racordurilor la sistemul naţional de transport gaze naturale, precum şi alte investiţii pentru eficienţa energetică a consumatorilor şi pentru investiţii în producţia de energie regenerabilă şi în sistem de cogenerare de înaltă eficienţă stabilite prin hotărâre a Guvernului”, prevedea al doilea amendament al al deputatului.
Dancă acuză actuala coaliţie că vrea să folosească banii "pentru alte investiţii", la modul general.
Legea offshore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi urmează să intre la vot final, în plen. USR şi AUR şi-au susţinut amendamentele, însă acestea nu au fost votate de deputaţi. USR a propus ca banii din profitul extracţiei de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Toate partidele au votat pentru legea offshore, iar 4 voturi au fost împotrivă, de la reprezentanţii AUR. Aceştia au propus introducerea de sancţiuni pentru cei care explotează gazele din Marea Neagră.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.