Preşedintele Klaus Iohannnis a afirmat că nu putem vorbi în realitate despre o schimbare majoră a configuraţie Parlamentului European, după alegeri. „Sunt mici mişcări, de exemplu la Partidul Popular European, care este în continuare gruparea cea mai semnificativă, s-a mărit puţin numărul de europarlamentari, la alţii s-a micşorat puţin. În esenţă, partidele numite de centru reprezintă în continuare grosul Parlamentului European”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Parlamentul European. S-a făcut multă vorbire despre felul în care sunt reprezentante familiile politice. În realitate, nu cred că putem să vorbim despre o schimbare majoră. Sunt mici mişcări, de exemplu la Partidul Popular European, care este în continuare gruparea cea mai semnificativă, s-a mărit puţin numărul de europarlamentari, la alţii s-a micşorat puţin. În esenţă, partidele numite de centru reprezintă în continuare grosul Parlamentului European, dar sigur, în funcţie de specificul naţional au apărut, de exemplu în cazul Franţei au apărut modificări semnificative. Dar pentru Parlamentul European în ansamblu nu putem să vorbim de o schimbare radicală”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat cum comentează noua configuraţie în Parlamentul European, marţi la Riga, după Summitul B9.

Şeful statului a mai spus că „sunt schimbări care sigur vor influenţa felul în care se votează, care vor influenţa lobby-ul în Parlament pentru anumite părţi de legislaţie, dar sunt convins că Uniunea va merge înainte şi Parlamentul European va fi un partenet şi o instituţie care rămâne constructivă”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.