Jurnaliştii de la Recorder au publicat, sub titlul ”Cartelul din Carpaţi”, o investigaţie care îl vizează pe primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, relatând despre proprietăţi deţinute de acesta prin interpuşi, inclusiv un castel în Franţa, despre vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, care beneficiază de drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie. Oprea, care a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice, a reacţionat după publicarea acesteia, declarând la Europa FM că nu are nicio afacere care să se fi declanşat datorită poziţiei sale şi că materialul este unul „plătit”, ”un material de campanie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În investigaţia Recorder, jurnaliştii prezintă imagini ale unui castel din Franţa, care oficial aparţine unui apropiat al primarului, Beniamin Gonţ, însă din discuţiile cu vecinii, cu primarul localităţii, cu arhitectul care se ocupă de lucrare, rezultă că Vlad Oprea este cel care ia deciziile, fiind văzut de mai multe ori la castel. Nu doar Beniamin Gonţ, ci şi fratele acestuia se află în cercul de apropiaţi ai lui Oprea. De altfel, cei doi fraţi au diverse afaceri în Sinaia, a căror cifră de afaceri, însă, este departe de a le permite cumpărarea unui castel şi, mai mult, renovarea lui, evaluată la peste 2 milioane de euro.

Ancheta relevă şi că primarul Oprea şi-a construit o vilă de 1.000 de metri pătraţi într-o zonă a oraşului Sinaia,= considerată rezervaţie arhitecturală, în imediata apropiere a Mănăstirii Sinaia. Imaginile difuzate arată că la vilă, în timpul lucrărilor, s-a aflat Beniamin Gonţ, iar maşini şi angajaţi ai Primăriei au realizat lucrări. Conform jurnaliştilor, primarul Vlad Oprea a construit un drum în pădure, către proprietatea sa, amplasând chiar şi un semn de ”Acces interzis, cu excepţia riveranilor”, el fiind însă unic beneficiar.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, conform investigaţiei Recorder-CIM, firma Privacons SRL, deţinută în acte de mama a primarului, a încasat sute de mii de euro de la oameni de afaceri care au câştigat licitaţii în Sinaia sau au avut nevoie autorizaţii de la Primăria Sinaia.

Jurnaliştii mai relatează, prezentând şi imagini, despre aniversarea pe care Vlad Oprea şi-a sărbătorit-o la Castelul Foişor, aflat în administrarea RA-APPS, în condiţiile în care statutul clădirii nu prevede organizarea de petreceri private.

Conform Recorder, secretarul general al PNL Lucian Bode, coleg de partid cu Vlad Oprea, a achiziţionat un teren în Sinaia, sub preţul zonei, de la sora lui Vlad Oprea. Pe acest teren este în curs de construire o vilă, proprietar fiind fiul lui Lucian Bode. O vilă similară, aparţinând primarului Vlad Oprea, se ridică alături. În ambele cazuri, firma care lucrează este o firmă fără niciun angajat, a lui Beniamin Gonţ, având ca obiect principal de activitate ”restaurante şi servicii de alimentaţie”. 

Bode le-a declarat jurnaliştilor Recorder că încearcă să îşi ridice ”o căbănuţă” şi că nu ştie cine este sora lui Vlad Oprea. Lucian Bode a afirmat şi că preţul şi calitatea lucrărilor sunt criteriile după care a ales firmat de construcţii.

Oprea vorbeşte despre un ”material de campanie”, plătit de către un grup de interese

Pe tot parcursul anchetei, Vlad Oprea a refuzat să discute cu jurnaliştii sau să răspundă unor întrebări adresate pe cale oficială instituţiei pe care o conduce.

După apariţia anchetei Recorder, el a declarat la Europa FM, că este un material de campanie ”fabricat şi plătit” de către ”un grup de interese mafiote condus de Dan Radu Ruşanu, care are afaceri importante imobiliare în Sinaia”.

Despre castelul din Franţa a spus că este o investiţie a unui prieten, ”care a cumpărat o ruină în Franţa, pe care o renovează şi vrea să o facă în timp să facă o investiţie cum trebuie”.”L-am susţinut să renoveze respectiva locuinţă. L-am susţinut din punctul de vedere al desenului, pentru că mă pricep la partea de arhitectură şi pe zona asta”, a argumentat Oprea la Europa FM.

Oprea a susţinut că nu are nicio nouă afacere care să se fi declanşat în ultimii ani sau datorită poziţiei sale ca primar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.