Comisarii pentru Concurenţă, Margrethe Vestager şi pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, Maroš Šefčovič, au găzduit, la Bruxelles, întâlnirea cu industria siderurgică reprezentată de sindicate, patronate şi executiv. Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă că s-a discutat despre un plan european pentru această industrie strategică, întrucât aceasta a fost afectată de mai mulţi factori în ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Comisarii pentru Concurenţă, Margrethe Vestager şi pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, Maroš Šefčovič, au găzduit întâlnirea cu industria siderurgică reprezentată de sindicate, patronate şi executiv. Tema dialogului a fost tranziţia curată a acestei industrii. Realitatea arată că această industrie a fost greu încercată de criza energetică, concurenţa din afara pieţei unice, inflaţie, scăderea cererii pieţei”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Ştefan Radu Oprea.

Potrivit acestuia, în România, furnalul de la Galaţi lucrează.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Anul trecut când a fost oprit, am reuşit să găsim soluţii împreună cu sindicatele, directoratul, autorităţi locale şi europarlamentari pentru repornirea producţiei. Situaţia ar fi putut fi la fel de gravă ca în Polonia sau Cehia unde capacităţile de producţie au fost închise. Pentru ca să avem predictibilitate este nevoie urgentă de un plan european pentru această industrie strategică”, a mai transmis ministrul Economiei.

Aceatsa anunţă că s-a vorbit despre nevoia de flexibilitate în asumarea termenelor pentru anumite ţinte în ceea ce priveşte decarbonarea, corelarea lor cu progresul tehnologiei pentru utilizarea hidrogenului sau a captării şi stocării carbonului.

”De asemenea, am susţinut introducerea unui criteriu geografic pentru alocarea sumelor din Fondul de Inovare şi mai multă coeziune cu ţările din Europa de Est şi Centrală ale căror bugete naţionale nu permit scheme de ajutor de stat comparabile cu cele din statele membre cu economii mai dezvoltate”, a mai transmis ministrul.

Acesta explică şi faptul că a profitat de drumul la Bruxelles pentru a vizita şi compania Sonaca cu activitate în domeniul aeronauticii şi care doreşte să îşi dezvolte producţia din România.

”Potenţialul acestei industrii este foarte mare în ţara noastră, piaţa avioanelor, deci şi a componentelor sau serviciilor conexe, este în creştere şi de aceea susţinem companiile cu capital de stat sau privat care activează în acest domeniu. Există tradiţie şi expertiză în producţia de avioane şi elicoptere, dar şi a pieselor şi subansamblelor componente”, a mai scris Ştefan Radu Oprea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.