Preşedintrele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, anunţă, vineri seară, că primele patru platforme de deşeuri vor fi deschise în iunie, iar până la finalul anului vor exista 32 de platforme.
”32 de platforme pentru colectarea deşeurilor mari sunt pregătite să fie realizate, până la sfârşitul anului, în judeţul Bihor. Primele 4, din Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta au fost recepţionate în această săptămână. Până luna viitoare vor deveni operaţionale”, anunţă, vineri seară, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.
Ilie Bolojan precizează că platformele vor fi gestionate de firmele de salubritate şi vor fi deschise câteva zile pe săptămâna.
Cetăţenii vor putea depozita gratuit deşeurile mari: mobilier, cauciucuri, resturi din construcţii etc. Fiecare categorie de deşeuri va fi depusă în containerul corespunzător, apoi deşeurile vor fi valorificate sau reciclate.
”Am avut o primă consultare, joi dimineaţă, cu reprezentanţii celor 4 primării şi până la sfârşitul săptămânii viitoare vom anunţa orarul de funcţionare. Vor putea depune deşeuri şi locuitorii din comunele învecinate cu cele 4 oraşe, în baza înţelegerii dintre primării. Până la sfârşitul lunii vom finaliza licitaţia pentru a doua etapă, pentru încă 12 platforme. Până în octombrie vor fi şi acestea deschise pentru cetăţeni”, a mai transmis preşedintele CJ Bihor.
Bolojan explică faptul că se verifică ofertele depuse de constructori şi pentru cele 16 platforme din ultima etapă.
”Ne propunem ca până la sfârşitul lunii iunie să desemnăm firma câştigătoare şi pentru acestea.
Toate platformele trebuie finalizate până la sfârşitul anului, având în vedere că fondurile europene pentru construirea acestei reţele de platforme le avem asigurate doar până în decembrie”, a mai precizat Bolojan.
Acesta explică faptul că, de anul viitor, ”la o distanţă rezonabilă de locuinţă, fiecare bihorean va putea să-şi ducă deşeurile mari din gospodărie”.
”Nu ar mai trebui să vedem mobilier şi geamuri vechi pe lângă containerele de lângă blocurile din oraşele noastre sau saci cu moloz aruncaţi în şanţuri. Alături de celelalte măsuri şi de ceea ce face fiecare bihorean, aceste platforme vor crea condiţii pentru un judeţ curat”, arată preşedintele CJ Bihor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.