Guvernul a aprobat, joi, în şedinţă, mai multe numiri în funcţia de consul general, şef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cadrul şedinţei de Guvern din data de 4 iulie 2024, au fost adoptate nouă Hotărâri de Guvern privind numiri în funcţia de consul general, şef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general. Propunerile de numire au rezultat în urma demarării unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 1 martie 2024 de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, conform anunţului publicat pe pagina de internet a MAE”, anunţă Ministerul de Externe.

Potrivit MAE, noile numiri în funcţia de consul general au fost făcute luându-se în considerare criterii specifice acestor posturi, astfel încât reprezentarea României în afara graniţelor ţării să fie asigurată la un standard adecvat.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Candidaturile au fost evaluate atât prin prisma obiectivelor propuse de către candidaţi în proiectul de mandat, cât şi a modului în care aceştia s-au prezentat în cadrul interviului – ambele criterii reprezentând etape obligatorii ale Procedurii de numire a consulilor generali ai României”, subliniază ministerul.

Astfel, persoanele propuse pentru a ocupa o funcţie de consul general sunt: La Consulatul General al României la Bilbao – Bianca-Miruna Gavriliţă; la Consulatul General al României la Birmingham – Mihaela Savu; la Consulatul General al României la Chicago – Lucian-Ilie Stănică; la Consulatul General al României la Frankfurt pe Main – Florin Vodiţă; la Consulatul General al României la Hamburg – Mihai Ciompec; la Consulatul General al României la Nantes – Remus-Constantin Mărăşescu; la Consulatul General al României la Sao Paolo – Florin Tudorie; la Consulatul General al României la Strasbourg – Adrian-Cosmin Vieriţa şi la Consulatul General al României la Valencia – Bogdan-Mihai Stănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.