Guvernul anunţă, sâmbătă seara, că până în prezent au fost evacuate şi mutate în siguranţă 271 de persoane, autorităţile fiind in dialog cu alţi 14 locuitori din Comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă sigură şi au fost deja amenajate 30 de locuinţe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja catre zonele afectate. În localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale caror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galaţi, reuniunea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieţii  persoanelor afectate de inundaţii şi acordarea de ajutor în regim de urgenţă. Până în prezent au fost evacuate şi mutate în siguranţă 271 de persoane, autorităţile  fiind in dialog cu alţi 14 locuitori din Comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă  într-o zonă de siguranţă”, precizează Guvernul. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Pentru cazarea populaţiei evacuate, au fost deja amenajate 30 de locuinţe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja catre zonele afectate, fiecare având  capacitatea să găzduiască patru persoane. Prim-ministrul a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuinţe  modulare, care vor fi operaţionalizate în regim de urgenţă şi amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanţii Apelor Române, precizează Executivul. 
 
”În localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale caror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii. Oamenilor le vor fi asigurate apă, alimente, paturi si lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară”, mai anunţă Guvernul în comunicat. 
 
Un număr de 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei – au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi  afectate din judeţul  Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).
 
Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi. Reprezentanţii  Guvernului şi cei ai autorităţilor locale lucrează, sub coordonarea premierului, la soluţii  alternative de evacuare mai rapidă a
apei din zonele inundate.
 
”În momentul în care se vor retrage apele, Executivul şi autorităţile locale vor evalua pagubele şi soluţiile pentru sprijinirea oamenilor şi comunităţilor, inclusiv prin alocarea de bani din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului”, se mai arată în comunicat. 
 
’Suntem solidari cu oamenii a căror muncă  de o viaţă este distrusă de inundaţii şi îi vom ajuta pentru a-şi reface locuinţele şi gospodăriile. Acum însă, prioritatea noastră este salvarea de vieţi. Le mulţumesc salvatorilor şi tuturor celor care au intervenit pentru a-şi ajuta semenii”, a afirmat Şeful Executivului.
 
La Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la Galaţi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, au participat vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar  ministrul Mediului, Mircea Fechet, şeful  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, autorităţi locale din judeţul Galaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.