Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că dacă Autostrada A7 în trei ani de zile va prinde contur, crede că bucureştenii se vor putea gândi, ne urcăm în vinerea Paştelui în maşină şi mergem să vedem originalul, Bucovina la ea acasă, autenticul, el precizând că Bucovina a început să devină şi brandul şi destinaţia autenticului, pe primul loc. Flutur a anunţat că la Siret se va deschide în data de 23 mai Muzeul Istoriei Evreilor din Bucovina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Bucovina sunt convins că a început să devină şi brandul şi destinaţia autenticului, pe podium, pe primul loc. Dacă Autostrada A7 în trei ani de zile va prinde contur, pentru că luptăm din răsputeri şi acum am primit finanţare şi de la Paşcani în sus, până la Siret, eu cred că în trei ani de zile, bucureştenii se vor putea gândi, ne urcăm în vinerea Paştelui în maşină şi mergem să vedem originalul, Bucovina la ea acasă, autenticul”, a spus Gheorghe Flutur, la Prima News. 

 ”Noi, la capăt de autostradă, ne pregătim, nu stăm”, a mai spus preşedintele CJ Suceava. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Evenimente, muzee, mănăstirile consolidate, am avut foarte multe proiecte pe consolidarea mănăstirilor, că vorbim de Putna, Voroneţ, Suceviţa, Probota, Slatina, biserici din lemn. Asta înseamnă o pregătire pentru ca Bucovina să devină o destinaţie turistică puternică pentru turismul religios, tradiţional, pentru agroturism. Am dat drumul la un nou tronson nou de Mocăniţă, la Moldoviţa. Plutăritul, vrem vara să facem o obişnuinţă din plutărit. Turismul montan, TransRarăul. Pregătim Stelele Rarăului, o lună pentru tineri, un festival pentru tineri, pe munte. cu cortul. Spectacole şi evenimente culturale care plac tinerilor, un Untold al muntelui, dar altfel”, a completat Flutur. 

Preşedintele CJ Suceava a anunţat că la Siret ”va fi o capodoperă, Muzeul Istoriei Evreilor din Bucovina”.

”Îl vom deschide în 23 mai, este ceva senzaţional. Acolo, pe lângă cele 53.000 de plăcuţe cu numele evreilor deportaţi, parcă te duci în epocă, e un vagon în care intri şi te duci cu filmul, în trecut, să vezi deportarea evreilor, ca să nu se mai repete aşa ceva. Suntem în legătură cu firme din Israel, care vor fi foarte interesate, pentru că la Siret sunt şi cele mai vechi cimitire evreieşti din Europa”, a subliniat acesta. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.