Georgiana Teodorescu (AUR) îcritică numirea fostului şef al Poliţiei Constanţa, Adrian Glugă, în funcţia de consul în Pakistan. ”După tragedia de la 2 Mai, în loc să fie exclus din sistemul public, Adrian Glugă - fostul şef al IPJ Constanţa - a fost promovat consul de PNL şi PSD, cu complicitatea lui Iohannis”, spune ea, cerându-i preşedintelui Iohannis să îl retragă de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
”Incompetenţii care eşuează în administraţia publică sunt promovaţi de PNL-PSD la rang înalt! Este şi cazul lui Adrian Glugă, fost şef al Poliţiei Constanţa, care a demisionat, chipurile, după tragedia de la 2 Mai, atunci când Vlad Pascu, o beizadea drogată, a fost lăsată să conducă pe străzile judeţene din Constanţa şi a provocat decesul a doi tineri, deşi a fost oprită de poliţişti în primă fază. Imediat după tragedie, Glugă a intrat în ministerul de Externe, iar acum îl vedem consul în Pakistan, pe bani grei, mult mai mulţi decât salariul pe care îl avea ca şef al Poliţiei. Asta se întâmplă în guvernarea PNL-PSD, condusă din umbră de tătucul lor, Klaus Iohannis”, afirmă Georghiana Teodorescu.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
AUR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îl retragă de urgenţă pe Adrian Glugă din funcţie, iar PNL-PSD să renunţe în a mai promova incompetenţi în funcţii publice.
 
”De asemenea, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, ar trebui să îşi dea demisia pentru gafa majoră pe care a făcut-o, prin propunerea unui om sub amprenta căruia s-a întâmplat o tragedie într-o funcţie atât de importantă”, spune Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR”, consideră Teodorescu.
Adrian Glugă era şeful IPJ Constanţa la data de 19 august 2023, când a avut loc accidentul de la 2 Mai. Anchetatorii au stabilit că Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a dat cu maşina peste un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.
Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.
La două săptămâni de la producerea accidentului Adrian Glugă a anunţat că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de accidentul de la 2 Mai. Glugă menţionase atunci că nu iese la pensie şi va rămâne în cadrul IPJ Constanţa.
Europa Liberă a relatat ​​​​​​​că Adrian Constantin Glugă, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa (IPJ) a fost detaşat, începând cu data de 7 mai 2024, consul al României în Pakistan. Acolo, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), eliberează vize. Conform sursei citate, Adrian Glugă nu a susţinut concurs pentru a intra în rândul personalului diplomatic, ci a fost detaşat direct de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Pe pagina de internet a ambasadei României în Republica Islamică Pakistan numele lui Glugă nu apare, deşi a fost numit consul încă din luna mai.

Singurul loc în care Glugă a scris că este angajat al ministerului este declaraţia de interese pe 2024, pe care a depus-o, probabil din eroare, de două ori pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Declaraţia de avere, care este şi ea obligatorie, nu a fost încărcată pe site-ul ANI.

„În vederea acoperirii temporare a posturilor vacante din Serviciul Exterior, în state unde activitatea consulară impune măsuri pentru a putea fi derulată în condiţii optime, dată fiind subdimensionarea personalului consular alocat, MAE utilizează instituţia detaşării, respectiv cu personal din instituţiile din cadrul administraţiei publice, inclusiv din Ministerul Afacerilor Interne”, a explicat MAE.

Astfel, „începând cu data de 7 mai 2024, persoana menţionată a fost detaşată, pentru o durată determinată, în calitate de consul, în cadrul secţiei consulare a Ambasadei României în Pakistan”, mai arată MAE

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.