Liderul AUR George Simion şi-a prezentat, joi, planul pentru energie, din postura de candidat la alegerile prezidenţiale din partea acestei formaţiuni politice. El a recunoscut că nu este un specialist în acest domeniu, însă a subliniat că i-a ascultat pe specialişti. Prima propunere făcută de Simion este ”crearea unui holding între Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi CEO Oltenia pentru a obţine mix energetic şi energie la preţ avantajos”. ”Trebuie să exploatăm toate resursele naturale ale României”, a continuat Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Suntem în Gorj, în judeţul energiei, unde avem petrol pe care îl extrag alţii, unde avem cărbune care poluează şi de aceea cărbunele de aici, ştiu că avem lignit pentru încă 200 de ani de acum înainte, pleacă 200 de kilometri în direcţia Dunării, în sud, şi cumpărăm energie de 10 ori mai scumpă de la prietenii noştri sârbi. Din cărbunele românesc, din lignitul românesc. Acolo nu poluează. Mai avem aici, în judeţul energiei, în judeţul Gorj şi hidrocentrale. Am mers de multe ori pe defileu Jiului, finalizate 90%, 97% am votat o lege în Parlament. Nu ţinem cont de şarpele cu corn şi de alte specii pe cale de dispariţie. (…) Nu sunt un om care este specialist în domeniu. Sunt un om care i-a ascultat pe specialişti, care a vorbit cu minerii (…) pentru a rezolva problemele cu care se confruntau în câmpul muncii, cât au fost în câmpul muncii, cât au fost lăsaţi să muncească şi să dea ţării energiei, s-au adresat nouă”, a declarat George Simion, în cadrul evenimentului din Gorj.

Simion a declarat că se îndoieşte că minerii vor culege mure şi fructe de pădure şi a subliniat că este sigur că aceştia vor pleca la muncă în străinătate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Mă îndoiesc că foarte mulţi dintre actualii minerii vor începe să culeagă mure şi fructe de pădure. Cel mai probabil vor culege flori şi sparanghel în Germania, cum o fac acum minerii din altă zonă a ţării unde am fost, unde am intrat în mină, la mina Crucea, mină de uraniu. Noi, pe uraniu, aveam circuit integrat, extrăgeam la Crucea, se făcea prelucrarea la Feldioara şi dădeam în exploatare la Cernavodă. După ce s-a închis mina Crucea, cu asigurările lui Virgil Popescu, de la acea vreme, care spunea că vom deschide o nouă mină mai frumoasă, care are zăcământ, nu ca la Crucea. Eu cred că minţea, domnul Virgil Popescu, toţi inginerii de la Crucea mi-au spus că mai exista suficient uraniu pentru a fi extras la Crucea. Mina de la Crucea s-a închis, nu mai avem circuit integrat. Acum cumpărăm uraniu care odată, în momentul în care noi exploatam uraniu şi aveam mina de la Crucea deschisă, era mai ieftin. Cumpărăm din Kazakhstan şi din Canada, mult, mult mai scump”, a declarat Simion.

George Simion s-a referit şi la soluţiile pe care le propune în domeniul energiei.

”Propunerile cu care venim nu sunt ale noastre, sunt ale oamenilor cu care am vorbit şi prima propunere este mixul energetic, crearea unui holding între Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi CEO Oltenia pentru a obţine mix energetic şi energie la preţ avantajos. Nu este admisibil să se întâmple ce se întâmplă în momentul acesta. (…)”, a mai spus Simion

Liderul AUR s-a arătat îngrijorat de forţa de muncă.

”Suntem foarte îngrijoraţi de forţa de muncă, pentru că acum sunt ultimii ani în care găsim oameni dornici să muncească. Oamenii aceia pe care i-am întâlnit la Crucea, care aveau mâna cât capul meu şi care efectiv plângeau la închiderea minei, odată ce încep să rătăcească prin Occident şi odată ce începem să pierdem minerii, odată ce începem să pierdem inginerii, specializaţi care prin meserie de la cei dinaintea lor, va fi foarte greu de recuperat acest sector energetic fără de care nu putem avea industrie în România (…) De aceea este o problemă critică şi de securitatea naţională cea legată de sectorul energetic şi prioritar ar fi salvarea resursei umane pe care România încă o are. Sunt ultimii ani”, a spus Simion.

Simion a mai spus că a primit o invitaţie în Germania din partea organizaţiei Eurocol şi o va onora pentru a vedea cum funcţionează o carieră deschisă şi care respect normele privind protecţia mediului

 ”Avem o populaţie mult prea mare să oprim orice activitate economică şi să reducem numărul populaţiei. Este o ideologie care prinde la o anumită parte a populaţiei din vestul Europei, care a ajuns la un anumit confort material şi are genul ăsta de idei. Fiecare are dreptul la o opinie, dar asta nu înseamnă că trebuie să îmbrăţişăm ordine care sunt contrare interesului românilor”, a declarat Simion.

Liderul AUR a mai adăugat că nicio moleculă de gaz românesc nu mai trebuie să părăsească teritoriul ţării noastre.

”Interesul tuturor cetăţenilor României este să asigurăm bunăstare. Tocmai de aceea, nici o moleculă de gaz nu trebuie să mai părăsească teritoriul României. Şi mă refer aici şi la zăcămintele onshore de la Buzău, de exemplu, cât şi la cele offshore.

Dacă vrem să avem industrie, trebuie să ne gândim la acele industrii care funcţionează cu resursele noastre”, a spus Simion.

De asemenea, liderul AUR a subliniat că toate resursele natural ale României trebuie exploatate.

”Trebuie să exploatăm toate resursele naturale ale României în beneficiu românilor. Sistemul energetic trebuie să servească în primul şi în primul rând interesele românilor. Dacă există o formulă scurtă prin care pot explica programul nostru de guvernare aceasta este că românii trebuie să fie stăpâni la ei în ţară”; a precizat George Simion.

Astfel, priorităţile AUR în domeniul energiei ţin de construcţia de hidorcentrale, a mai subliniat Simion.

”În concluzie, priorităţile noastre pe sectorul energetic sunt construirea de către Hidroelectrica, a hidrocentralei cu pompaj invers Tarniţa-Lăpuşteşti şi a tuturor celorlalte hidrocentrale aflate în curs de construire. Ne referim aici la Răstoliţa, ne referim la hidrocentralele de pe Jiu. Finalizarea în maxim un an a lucrărilor la centralele pe gaze de la Iernut şi Brăila şi punerea în funcţiune a lor, păstrarea funcţională a actualelor capacităţi de producţie de cărbune de la Rovinari şi Turceni şi finalizarea în următorii 4 ani a celor 3 centrale pe gaze construite în parteneriat cu CEO plus a centralei de la Mintia.Avem obiective, cum ar fi pachetele majoritare de acţiuni de la Petrom şi ale altor companii strategice să fie recuperate treptat. Extragerea gazelor naturale şi a ţiţeiului care trebuie să urmărească evoluţia economică, astfel încât să rezulte produse finite pe termen lung şi foarte lung şi interzicerea temporară a exportului unor resurse. Este foarte important ca orice moleculă de gaz să rămână în ţară pentru a servi petrochimia”, a subliniat Simion

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.