Liderul AUR, George Simion, a declarat că, dacă va câştiga alegerile din acest an, ar vedea o colaborare cu USR pe anumite proiecte, cum ar fi reducerea numărului de parlamnetari, două tururi de scrutin la alegerile locale sau reforma administrativă. El a afirmat că sunt oameni în PNL şi PSD pe care îi vede potenţiali parteneri de guvernare, însă nu tot partidul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Haideţi să fiu sincer, nu ştiu dacă mă costă sau nu, dar cum văd eu lucrurile. Este inacceptabil să lucrezi cu actualul sistem, actuala guvernare reprezentată de PSD-PNL-UDMR. UDMR nu a mai prins loc la masă, că erau prea mulţi hămesiţi în zona PNL. Eu cred că domnul Ciolacu, domnul Ciucă, domnul Kelemen Hunor ies din discuţie şi pot spera doar printr-o reuşită a mea la alegerile prezidenţiale că vom vedea o schimbare a conducerii centrale la aceste partide”, a declarat George Simion, la Digi24, după ce a fost întrebat cu cine ar face AUR alianţă.

Simion a adăugat că sunt oameni în PNL sau PSD care ar putea fi potenţiali parteneri de alianţă, însă ar vedea mai degrabă un protocol cu USR pe anumite domenii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Sunt unii oameni din PNL pe care îi văd ca şi potenţiali parteneri, sunt mai puţini oameni din zona PSD pe care îi văd potenţiali parteneri, cu siguanţă nu tot partidul şi la nivel de USR, după ce se vor lămuri, se vor clarifica pentru că acolo sunt multe tabere şi acolo aşteaptă finalul acestui exerciţiu electoral, aş vedea un protocol de colaborare strict pe  primari în două tururi, 300 de parlamentari, reformă administrativă, reducerea taxării muncii. Cu un guvern minoritar sau majoritar, depinde. Politica este arta negocierii”, a mai declarat Simion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.