Liderul AUR, George Simion, anunţă că este alături de persoanele cu deficienţe grave de vedere care protestează la Piaţa Victoriei şi solicită Guvernului Ciolacu să corecteze urgent aceste erori, pentru ca în luna ianuarie toate pensiile să fie majorate cu rata inflaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunt alături de persoanele cu deficienţe grave de vedere care protestează la această oră în Piaţa Victoriei, după ce s-au trezit cu pensiile tăiate cu până la 80%. Chiar dacă tăierile sunt doar pe hârtie, aceşti oameni, care au muncit o viaţă întreagă în condiţii grele, rămân cu pensiile îngheţate pentru următorii ani”, arată George Simion într-un comunicat.

Liderul AUR solicită Guvernului Ciolacu să corecteze urgent aceste erori, pentru ca în luna ianuarie toate pensiile să fie majorate cu rata inflaţiei!

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Haosul creat de recalcularea pensiilor a afectat şi alte categorii de pensionari, precum siderurgişti, mineri sau persoanele cu handicap. AUR este singurul partid de opoziţie care a primit în audienţă aceste categorii de pensionari, defavorizate de noua lege a pensiilor”, precizează preşedintele AUR.

Simion afirmă că săptămâna trecută, s-a întâlnit personal cu Daniela Tontsch, preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

”În urma discuţiei, am depus în Parlament un proiect legislativ pentru modificarea Legii pensiilor, pentru a corecta nedreptatea făcută de PNL-PSD în privinţa persoanelor cu dizabilităţi. În legea în vigoare, doar persoanele nevăzătoare se pot pensiona la limită de vârstă, dacă au realizat un stagiu de cotizare contributiv de cel puţin o treime din stagiul complet. Proiectul de lege depus elimină discriminarea, incluzând în acest articol toate categoriile de persoane cu dizabilităţi”, precizează George Simion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.