Mircea Geoană se arată convins că summit-ul NATO de la Washington, la care a participat în calitate de secretar general adjunct al NATO, va fi ultimul la care a luat parte în această calitate, dar nu şi ultimul summit al NATO la care participă. El afirmă că din ”motive obiective” nu poate răspunde întrebărilor privind o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pot să spun un singur lucru astăzi, că sunt tot mai convins de faptul că acest summit nu a fost ultimul meu summit şi în această poziţie, sigur, dar în altă poziţie, destul de posibil. De aceea, nu pot să dau un răspuns complet. Cred că e un răspuns suficient de clar. Dar nu am voie şi nu pot, moral, etic vorbind, profesional vorbind aici, să fac un anunţ atâta vreme cât sunt încă la NATO şi am spus acest lucru nu ca să mă eschivez de un răspuns, ci pentru că respect prea mut organizaţia pe care o servesc şi etica profesională pe care trebuie să o am”, a afirmat Mircea Geoană într-un interviu acordat, la Washington, postului Antena 3.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El a spus că i se pare ”curios” faptul că principalele partide din România nu au candidat anunţat pentru funcţia supremă în stat.
 
”Dacă la mine există o explicaţie obiectivă şi nu subiectivă, cred că acolo este o întrebare un pic mai profundă, care este motivul pentru care în buza alegerilor prezidenţiale, aproape... Eu am un răspuns şi nu vreau să pară nimic altceva decât situaţia faptului că într-o parte există probabil un calcul de risc politic major pe care cineva nu vrea să-şi asume şi cineva şi-ar dori să-şi asume, dar nu are voturile necesare. Este o situaţie cu totul inedită pentru democraţia noastră fragilă, fragilizată, de multe ori, şi din exterior şi din interior”, a mai spus fostul preşedinte al PSD. 
 
Geoană a subliniat că ”trebuie rezolvată” succesiunea sa la conducerea NATO, după ce s-a decis cine îl va înlocui pe secretarul general în funcţie, Jens Stoltenberg.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.