Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat că Federaţia Rusă foloseşte în războiul cu Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară, cât şi instrumentele unui război hibrid şi anume „dezinformare, atacuri cibernetice, folosirea de cozi de topor care încearcă să slăbească încrederea noastră în drumul occidental”. El a adăugat că trebuie să fim rezilienţi cu toţii, dar „trebuie să fim vigilenţi să putem discerne între ceea ce e o critică de multe ori justificată, şi ceea ce reprezintă elemente de erodare a încrederii în matca noastră occidentală”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În mod evident, Federaţia Rusă, prinsă în acest război din Ucraina, nu are resurse pentru o agresiune militară, dar foloseşte instrumentele războiului hibrid - dezinformare, atacuri cibernetice, folosirea de cozi de topor care încearcă să slăbească încrederea noastră în drumul occidental. Trebuie să fim rezilienţi cu toţii. Instituţiile statului îşi fac datoria, dar trebuie să fim vigilenţi să putem discerne între ceea ce e o critică de multe ori justificată, şi ceea ce reprezintă elemente de erodare a încrederii în matca noastră occidentală. Sunt două lucruri profund diferite. Mişcări radicale apar în momente de mare transformare şi de anxietate publică”, a afirmat Mircea Geoană, joi la Digi 24, întrebat dacă este extremismul şi curentul pro-rus o ameninţare.

Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că, atunci când începem să ne îndoim de matca occidentală, „începem să avem probleme pe termen lung”. El a îndemnat să fim relevanţi în Europa, nu să zicem că nu e bună Europa.

„Trebuie să fim atenţi, noi ca cetăţeni, la două lucruri -una este să fi frustrat, şi dacă lucrurile merg prost, e normal. Dar să fim foarte atenţi care e limita. În clipa în care ne îndoim de matca occidentală începem să avem probleme pe termen lung. Trebuie să ne uităm la cauzele care duc la nemulţumiri justificate. Şi pe mine mă frământă ce văd. Atenţie foarte mare, când îşi bagă coada altcineva, acolo, vă rog eu foarte mult, sunt lucruri pe care le-am dobândit cu greu în generaţii de sacrificii. Hai să fim mai relevanţi în Europa, nu să spunem că Europa nu e bună”, a completat Geoană.

Chestionar dacă Rusia hrăneşte curentele extremiste şi eurosceptice, Geonă a răspuns: „Da, o face în mod sistematic. Acesta este un lucru evident şi cunoscut. Există o încercare de subminare a sistemului nostru democratic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.