Candidatul independent la Preşedinţia României Mircea Geoană susţine că el este singura şansa pentru a nu exista o finală prezidenţială între preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi preşedintele AUR, George Simion, considerând că este singurul care are şanse să intre în turul doi dintre ceilalţi candidaţi. Geoană a mai adăugat că este preocupat ca viitorul preşedinte al României să fie ales în mod democratic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Mircea Geoană a fost întrebat, duminică, la Antena 3, de ce consideră că decizia Curţii Constituţionale în privinţa interzicerii candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţia României este constituţională, dar ar putea avea efecte antidemocratice.

”Spun că, indiferent de motivaţia Curţii, şi încă o dată nu comentez decizia dânşilor, e independenţa justiţiei, preşedintele e primul garant al independenţei justiţiei şi asta am să şi fac când ajung preşedinte, dar efectele de eliminare a unui candidat din cursă creează consecinţe pe scena politică românească şi acum şi în perspectivă. Deci nu este o chestiune uşoară. Se mai creează şi cred că opinia publică românească este împărţită în acest moment. Unii cred că a fost o înţelegere între Ciolacu şi Simion pentru că singura şansă a lui Ciolacu să câştige preşedinţia României e să intre eventual cu Simion în turul doi”, a afirmat Mircea Geoană. 

El a fost întrebat dacă preşedintele Marcel Ciolacu nu ar fi câştigat alegerile prezidenţiale dacă intra în turul doi cu Diana Şoşoacă.

”Voturile din zona suveranistă se împărţeau între doi candidaţi, în mod evident. O altă parte a populaţiei şi de asta nu pot să spun cine are dreptate şi cine nu are, spune bine că nu mai candidează cineva că era atât de evident, anti-occidentală pro-Moscova, cum este doamna Şoşoacă. Deci ceea ce pe mine preocupă este să putem să fim siguri că viitorul preşedinte al României va fi ales în mod democratic şi vorbind în sens de vot util”, a declarat Mircea Geoană.

El a precizat că este singura variantă pentru a nu exista o finală prezidenţială între Marcel Ciolacu şi preşedintele AUR, George Simion.

”Deci ce faci cu votul tău când mergi pe 24 noiembrie la votul pentru prezidenţiale? Singurul vot util, şi o spun asta cu toată responsabilitatea, pentru a fi siguri că Marcel Ciolacu nu ajunge preşedintele României şi Simion nu intră în turul doi, ceea înseamnă un AUR de peste 20%, este Mircea Geoană. Eu sunt cel care pot să fac ca acest scenariu, poate o înţelegere, poate o axă între Ciolacu şi Simion poate că nu, poate mă înşel nu vreau să vorbesc păcat, dar singura cale raţională, vot util, pentru ca o finală Ciolacu - Simion să nu se întâmple este Mircea Geoană, singurul cu şanse să intre în turul doi”, a mai transmis Mircea Geoană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.