Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că în România ”politicul, care a rămas mult în urma societăţii” trebuie ”să înţeleagă că au o obligaţie, că avem o obligaţie să descătuşăm potenţialul acestei ţări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O şansă ca asta nu avem voie să o ratăm şi sunt convins că nu o să o ratăm. Cu o singură condiţie: ca politicul, care a rămas mult în urma societăţii, să înţeleagă că au o obligaţie, că avem o obligaţie să descătuşăm potenţialul acestei ţări. Această ţară, în mod normal, este o ţară care ar trebui să devină una dintre cele mai de succes ţări din Europa cu o singură condiţie: ca politicul să lase românii, cetăţenii, businessul, firmele româneşti, talentul românesc, diaspora românească să ne punem potenţialul în valoare”, a afirmat Mircea Geoană într-un interviu acordat, la Washington, Antena 3. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El este de părere că România ar trebui ca, în actualul context geo-politic, să aibă curajul să facă ”un salt energic pentru etapa următoare”.
 
”Există o lege în politică, în geo-politică, în viaţă, în biologie: cine nu se adaptează la un mediu modificat dispare. În clipa de faţă România nu are altă variantă – şi spun asta ca un om care ştie ce spune – decât să avem curajul să facem un salt energic pentru etapa următoare. Şi eu am crezut, la un moment dat, că aderarea la UE şi la NATO va rezolva problemele de întârziere istorică, problemele de slabă guvernanţă din România, că decalajele de dezvoltare dintre regiuni se vor atenua prin simplul fapt, dar m-am înşelat. Astăzi, România trebuie să-şi modifice modul în care statul funcţionează, în care economia funcţionează, în care societatea funcţionează, să se reculeze cu diaspora sa numeroasă”, a spus Geoană.
 
El a arătat că ”măcar în zonele cheie” România ar trebui să aibă oameni competenţi.
 
”Pentru România (summit-ul NATO de la Washington – n.r.) înseamnă reconfirmarea unei relevanţe strategice excepţionale şi noi poate să nu realizăm cât de valoroasă este valenţa multiregională a României. România are o valenţă şi către Marea Neagră, şi către Caucaz, şi către Asia Centrală şi către Ucraina şi Moldova şi către Europa Centrală. (...) În mod normal, pentru România perioada următoare ar trebui să fie, într-un fel, începutul de a colecta dividendele relevanţei strategice pentru investiţii, locuri de muncă, infrastructuri mai bun, mai puţini tineri care să plece din ţară”, a mai afirmat Mircea Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.