Agenţia de presă News.ro, cea mai nouă agenţie din România, organizează, luni, 27 martie, Gala “România autentică. România pozitivă”, pentru a sărbători un an de activitate alături de partenerii, clienţii şi prietenii săi. Cu această ocazie, personalităţi din diverse domenii au caracterizat "anul News.ro", definit ca perioada dintre 1 martie 2016 şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comisarul european pentru Politici Regionale Corina Creţu afirmă că 2016 a fost un an dificil, cu situaţii fără precedent pentru Uniunea Europeană.

"Anul 2016 a fost un an dificil, în care UE s-a confruntat cu provocări fără precedent: Brexit, criza refugiaţilor, ameninţările de securitate generate de atentatele teroriste, cât şi o schimbare radicală a abordărilor politice. Se promovează din ce în ce mai mult discursurile şi atitudinile populiste sau naţionaliste", spune Corina Creţu, concluzia sa fiind că "2016 a însumat o serie de situaţii internaţionale dificile".

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În opinia comisarului european, "UE rămâne cel mai bun loc în care se poate trăi, unde avem oportunităţi, şanse egale" şi pentru care "merită să luptăm în continuare". 

Corina Creţu consideră că un singur cuvânt nu este suficient pentru a descrie anul care a trecut, apreciind că termeni precum "provocări, incertitudini, reticenţă, reflecţie, unitate, frică, uneori speranţă" îl pot defini cel mai bine.

Ca eveniment al începutului de an 2017, comisarul european pentru Politici Regionale consemnează lansarea Cartei Albe privind viitorul UE, acesta fiind un prim pas, un demers "către o Europă mai puternică, mai solidară".

"Cred că UE nu înseamnă numai Bruxelles, ci înseamnă cele 27 de ţări care-şi unesc eforturile şi îşi pun la dispoziţie resursele financiare pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor lor", declară Creţu.

Liderul USR Nicuşor Dan consideră că din punct de vedere social "România a făcut un mare pas înainte", că sunt tot mai mulţi oameni care vor să se implice, iar faptul că "600.000 de oameni au ieşit într-o zi la o manifestaţie este ceva istoric pentru România". 

"Din punct de vedere politic, cred că cel mai important lucru care s-a întâmplat este, fără falsă modestie, intrarea în Parlament a unui partid construit de jos în sus, în rezonanţă cu ceea ce societatea aşteaptă din partea clasei politice", consemnează Nicuşor Dan, referindu-se la intrarea USR ca a treia forţă politică din Legislativ.

Scrimera Ana Maria Popescu asociază anului 2016 cuvintele "echipă" şi "performanţă". 

"Pentru că am reuşit să facem performanţă în echipă", explică ea, referindu-se la medalia de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Este anul în care am reuşuit să împlinim visul unei generaţii întregi", descrie ea anul care a trecut.

Despre debutul lui 2017 spune că este "unul plin de provocări". "Dar va fi un an pe cinste", dă asigurări Ana Maria Popescu.

 

Liberalul Ludovic Orban defineşte anul 2016 drept "un an de alegeri, în care, din păcate, au învins demagogia, populismul şi promisiunile fără acoperire". Cuvintele pe care le-ar asocia anului sunt "înfrângerea forţelor dezvoltării în societatea românească".

"Practic, văzându-se la putere, cei de la guvernare au crezut că pot să facă orice şi am asistat la o retreire la viaţa politică a unei mari părţi din societatea românească, partea civilizată, partea pozitivă, partea activă a societăţii", descrie Orban începutul acestui an, despre care crede că "nu va fi un an de mutaţii spectaculoase" şi că va fi un an de "război de tranşee".

El îşi doreşte ca anul 2017 să fie "anul relansării Partidului Naţional Liberal".

Pentru europarlamentarul Viorica Dăncilă, anul scurs din martie 2016 şi până acum este "un an în care s-au produs multe transformări".

"Pornind de la un martie 2016 în care aveam o lentoare şi o lipsă de speranţă din partea multor oameni, un an în care, din punct de vedere al Parlamentului European nu vedeam niciun fel de absorbţie sau demersuri care să ducă la absorbţie, în martie 2017 putem vorbi de absorbţia fondurilor europene, putem vorbi de speranţă", argumentează europarlamentarul.

Din punct de vedere social, Viorica Dăncilă, consideră că "în martie 2016 nimeni nu mai credea în nimic".

"Acum, cu toate că am văzut că opoziţia acceptă foarte greu rezultatele alegerilor ne-am dus spre lucruri concrete", afirmă europarlamentarul social-democrat.

Din punct de vedere politic, Viorica Dăncilă afirmă că 2016 a pornit de la un guvern "fără legitimitate, care nu a rezultat în urma votului poporului român", acum existând "un Guvern legitim, sprijinit de o largă majoritate, în Parlament".

Liderul interimar al PNL Raluca Turcan defineşte anul 2016 ca "anul nereuşitelor", anul în care  PNL "nu a reuşit să explice suficient românilor cât de important este ca guvernarea să fie asigurată de către Partidul Naţionale Liberal".

"Eu consider că soluţia pe care trebuia să o creioneze Partidul Naţional Liberal în anul 2016 era un parteneriat între preşedinte, Parlament, prin majoritate parlamentară, şi Guvern, astfel încât programul de ţară votat de milioane de români să devină o realitate. PNL nu a reuşit să explice şi de aceea am ajuns ca PSD să câştige o majoritate parlamentare care vedem că în momentul de faţă se manifestă mai degrabă în dispreţ faţă de români şi mai mult spre interesele unor oameni politici potentaţi de la vârful partidului", spune Turcan, pentru care anul 2016 este "anul nereuşitelor politice".

În ceea ce priveşte anul 2017, Raluca Turcan apreciază că se anunţă un an politic "furtunos şi dezamăgitor", argumentul său fiind că agenda celor care au câştigat majoritatea parlamentară este ruptă de realitatea cetăţenilor simpli, de realitatea problemelor de zi cu zi.

În opinia ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, anul care a trecut a fost "foarte slab", inclusiv în ceea ce priveşte activitatea în domeniul pe care îl coordonează.

"Atât din punct de vedere politic, cât şi a ceea ce înseamnă activitatea în turism, foarte slab", este răspunsul său la solicitarea de a caracteriza anul 2016, el criticând Guvernul anterior şi apreciind că a fost un an de regres.

În aceeaşi notă, este şi replica vizând începutul lui 2017. "2017 a avut un început dificicil", spune ministrul, invocând eforturile care trebuie făcute în primul rând pentru pregătirea participării României la târgurile internaţionale de Turism.

Întrebată despre anul 2016, fosta campioană olimpică la scrimă Laura Badea spune că în plan personal a fost un an echilibrat, dar "dacă vorbim generic, pentru România a fost un an tensionat". Anului care a trecut i-ar asocia cuvintele "alegeri" şi "nemulţumire".

Din punctul de vedere al Laurei Badea, începutul lui 2017 este unul "cu nemulţumiri din partea oamenilor, la nivel naţional". În plan personal, începutul anului a fost bun, scrimera sperând că va fi şi mai bun în continuare.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator liberal, notează că anul politic 2016 a fost caracterizat de guvernarea tehnocrată, despre care spune că a făcut lucruri bune, mai ales în domeniul sănătăţii, subliniind însă că este foarte greu ca într-un an să transformi "o societate care are racile de zeci de ani". 

Pentru Leon Dănăilă, politica lui 2016 a fost "o politică bună", în timp ce începutul lui 2017 "nu a fost bun", el referindu-se la "persoane care au o tendinţă dictatorială", ca motiv al "disensiunilor între conducere şi populaţie".

"Când vrei să dai drumul unor oameni care au făcut nişte infracţiuni... Deja poporul ăsta este mâncat de atâtea lucruri rele, mai dai drumul şi la infractori, care sigur că vor redeveni infractori şi care sigur vor redeveni nişte factori negativi pentru societate", subliniază senatorul liberal, referindu-se la scandalul OUG 13 şi al legii graţierii.

Întrebat cum vede evoluţia lui 2017, Leon Dănăilă răspunde: "Parcă s-a mai îmbunătăţit. Pentru că, totuşi, până la urmă democraţia îşi poate spune cuvântul, sunt oamenii, care s-au trezit, care cunosc realităţile şi protestează". El consideră că Guvernul sau altcineva "nu va îndrăzni să facă fapte antisociale".

La aniversarea unui an de ştiri şi materiale jurnalistice, News.ro va premia oameni şi faptele lor relevante, cei despre care am scris pe parcursul anului, precum şi cei care ne inspiră reprezentând modele pentru noi şi pentru cititorii noştri.

Dorim ca prin Gala News.ro să transmitem principiile noastre, mesajele şi crezul nostru şi să aducem în lumina reflectoarelor oamenii care să genereze percepţia pozitivă asupra valorilor şi reperelor corecte ale societatii româneşti.

Agenţia de presă News.ro s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă. Agenţie independentă, News.ro este răspunsul nostru jurnalistic la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.

Gala News.ro are ca parteneri Alexandrion Grup RomaniaCarrefour, UP RomaniaBanca TransilvaniaAuto Cobălcescu (dealer BMW)Iqos.roAura Natural Gold WaterenRoseEasypost,  OMV Petrom.

Detalii pe pagina evenimentului.

viewscnt

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.