Gabriel Petrea, propus pentru funcţia de ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, a primit aviz din partea Comisiilor de Muncă ale Parlamentului, cu 29 voturi ”pentru” şi 15 ”împotrivă”, după o audiere care nu a durat mai mult de zece minute.
”România poate merge acum spre o gândire a parteneriatului social. Vreau să încercăm eficientizarea comisiilor judeţene şi să putem prelua informaţiile centralizat. În plus, vom acorda o importanţă ONG-urilor - ele au un rol important - e foarte bine să fim traşi de mânecă atunci când greşim. Vrem să realizăm mecanisme pentru a le pune la dispoziţia ministerelor”, a enumerat Petrea câteva dintre obiectivele sale.
El a răspuns unei singure întrebări, despre modificarea Legii 62/2011 - legea dialogului social. Gabriel Petrea a precizat că o discuţie cu patronatele este importantă.
Întâlnirea a fost condusă de Adrian Solomon - preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor - care a ţinut să încheie cele două audieri - a Olguţei Vasilescu, pentru ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, şi a lui Gabriel Petrea în timpul stabilit, fără a permite formularea de întrebări şi răspunsuri.
Liderul Organizaţiei de Tineret a PSD, Gabriel Petrea, propus ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, are 32 de ani şi este unul din cei mai tineri miniştri ai Cabinetului Grindeanu. Din poziţia de preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnică, el a făcut parte din echipa de campanie electorală a Ecaterinei Andronescu. Petrea spunea că a intrat în PSD la invitaţia lui Victor Ponta şi a lui Nicolae Bănicioiu, după ce a văzut că "majoritatea lucrurilor se decid în politică".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.