Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, a plecat luni, după patru ore de la DNA, unde a dat declaraţii în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură. Ea spus că vrea să vorbească despre valorile sale personale în familie şi în carieră, refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la audieri sau la dovezile prezentate.
”Aş vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră şi în TAROM. TAROM-ul este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că îşi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, eu l-am crezut pe domnul Cuc considerând că putem construi împreună aşa ceva”, a afitrmat Mezei la plecarea de la DNA.
"Nu mai spun nimic, am spus tot autorităţilor, am incredere în valorile democraţiei româneşti", a declarat Mezei, la ieşirea de la DNA, refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la dovezile prezentate.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală”, a declarat Mezei la sosirea la DNA, când a anunţat că va face mai multe declaraţii la ieţirea de la audieri.
DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.
Ea preciza că nu a decis să facă aceste declaraţii publice, însă a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public.
Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură.
Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.
De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.
În replică, Răzvan Cuc a declarat că fosta directoare generală a Tarom dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta ”se încurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenţei PNL”.
Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că ”totul este în regulă”.
Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.
Consiliul de Administraţie al Tarom preciza că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau. "Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR", arătau reprezentanţii Tarom.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.