Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, la o întâlnirea cu liderii de grupuri politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, că îşi doreşte să se găsească soluţii pentru salvarea unora dintre companiile municipale care au fost înfiinţate pentru ca bucureştenii să aibă servicii de calitate ”la preţuri corecte”. Firea a afirmat că, prin înfiinţarea companiilor municipale, a ”supărat cinci-şase firme care au căpuşat bugetul Capitalei”, dar este dispusă să continue demersul.
”Colegii din opoziţie critică activitatea primarului pentru că nu sunt din partidul lor, dar, până la urmă, suntem cu toţii trimişi de cetăţeni la primărie să-şi facă meseria. Aşa cum am găsit o soluţie în cazul Companiei Termoenergetica, sunt convinsă că şi în cazul altor domenii vom găsi soluţii tehnice, viabile”, a spus, luni, Gabriela Firea, în debutul şedinţei cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe tema companiilor municipale.
Primarul general susţine că ”toate companiile au fost înfiinţate conform unei legi care este încă în vigoare, au fost înfiinţate cu foarte multă bunăcredinţă, pentru servicii de calitate la preţuri corecte”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Companiile s-au înfiinţat tocmai pentru a lupta cu hoţia de la Primăria Municipiului Bucureşti. Ştiu că am supărat cele cinci-şase firme care au căpuşat bugetul Capitalei, dar eu merg mai departe. (…) De interes este să omorâm companiile municipale pentru că le-a creat Gabriela Firea. E un model folosit de mari capitale, doar în Bucureşti nu trebuie să funcţioneze. Totuşi, cred că putem ajunge la un acord să salvăm măcar câteva dintre aceste companii, pentru a avea servicii de calitate la preţuri corecte”, a mai spus primarul general.
”În toată ţara s-au înfiinţat companii municipale cu jumătate plus unu, doar la noi instanţa ne-a cerut două treimi. E interesant cum banii sunt consideraţi patrimoniu, dar nu mai explic, că e in van”, a adăugat Gabriela Firea.
Aceasta a invitat, luni, liderii celor cinci grupuri politice din cadrul CGMB la discuţie despre situaţia juridică a Companiei Municipale Consolidări, Companiei Municipale Parking Bucureşti, Companiei Municipale Eco-Igienizare Bucureşti şi Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti.
La discuţii participă mai mulţi consilieri, dar şi conducerea companiilor vizate.
Prefectura Bucureşti cere Tribunalului Bucureşti să anuleze actele subsecvente hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, potrivit unui răspuns transmis de instituţie la solicitarea HotNews.ro. Prin aceste documente s-au făcut o parte din majorările de capital ale societăţilor comerciale, s-au adoptat bugetele şi actele adiţionale prin care s-au delegat principalele servicii publice.
Consilierul general USR Roxana Wring a anunţat, în 14 februarie, că instanţa a respins recursului Primăriei, fiind menţinută decizia potrivit căreia toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii.
„Victorie definitivă pentru bucureşteni şi pentru USR Bucureşti: decizie irevocabilă a judecătorilor prin care confirmă că toate Companiile Municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri recursul Primăriei, ceea ce înseamnă că se menţine decizia iniţială din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat încălcarea legii în cazul înfiinţării companiilor”, a anunţat Roxana Wring.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.