Europarlamentarul Renew Europe Dragoş Tudorache, care este supleant în subcomisia pentru securitate şi apărare (SEDE) din Parlamentul European a declarat, miercuri pentru News.ro, că a fost detectat un software de spionaj la unele telefoane mobile ale unor membri ai SEDE, şi trebuie verificate telefoanele pentru a vedea câţi sunt afectaţi. El a mai spus că nu este de mirare faptul că astfel de atacuri cibernetice se întâmplă, mai ales că subcomisia are discuţii şi despre Rusia şi ameninţările la securitate.
„Încă nu ştim nici noi. Am fost informaţi ca s-a detectat software de spionaj în telefoane şi trebuie să verifice telefoanele ca să vadă câţi sunt afectaţi”, a afirmat Dragoş Tudorache, pentru News.ro.
El a mai precizat că nu e o surpriză să existe astfel de atacuri cibernetice şi posibil ca unele persoane să fie interesate de discuţiile din SEBE, în condiţiile în care unele conversaţii şi teme vizează şi chestiuni legate de apărare, de ameninţările Rusiei şi cele la securitate.
„Cine are interes să afle ce discută membrii subcomisiei, probabil ca au infectat telefoanele ca să afle mai multe. Nu e o surpriză că unii vor sa afle ce se discută în Parlamentul European şi cum SEDE a început discuţii legate de Rusia, despre ameninţările la securitate, nu e de mirare că apar şi astfel de atacuri”, a completat Tudorache, miercuri, pentru News.ro.
Comisia Parlamentului European care se ocupă de chestiuni de apărare a fost ţinta pirateriei telefonice, potrivit unui e-mail intern. Parlamentul European le-a cerut, miercuri membrilor subcomisiei pentru securitate şi apărare (SEDE) să îşi verifice telefoanele pentru a depista eventuale programe spion, după ce a găsit urme de hacking pe două dispozitive, relatează POLITICO.
Membri şi personal din Subcomisia pentru Securitate şi Apărare (SEDE) a PE au avut telefoanele lor afectate de instrumente software de supraveghere intruzivă, a precizat instituţia într-un e-mail intern.
Toţi eurodeputaţii din SEDE au fost sfătuiţi să îşi ducă telefoanele la serviciul IT al instituţiei pentru a fi verificate pentru spyware, potrivit e-mailului văzut de POLITICO.
Parlamentul European se află în alertă maximă în ceea ce priveşte atacurile cibernetice şi interferenţele străine în perioada premergătoare alegerilor europene din iunie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...