Preşedinta USR, Elena Lasconi, declară marţi că justiţia nu funcţionează şi o spune cu toată responsabilitatea, ea arătând că acum e mai mult despre privilegiile celor aflaţi în fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care şi-au făcut alte reguli decât noi toţi. Lidera USR a reacţionat la declaraţia lui Marcel Ciolacu, care spune că „Justiţia funcţionează, hai să o lăsăm în pace”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am citit declaraţia lui Marcel Ciolacu, care spune că „Justiţia funcţionează, hai să o lăsăm în pace”. Serios? Cum să spui că funcţionează când doar într-un an au fost închise 5.000 de dosare prin prescriere? Asta înseamnă mii de cazuri de corupţie, evaziune fiscală şi alte infracţiuni grave care au fost lăsate fără nicio sentinţă. Cum putem să închidem ochii când marii fugari, condamnaţi pentru corupţie, ne zâmbesc sfidător în pozele de pe Instagram, în timp ce stau pe plaje şi iahturi luxoase? Cum să spunem că totul e în regulă, „să închidem acest capitol”, când avem cazuri revoltătoare, precum cel al lui Mario Iorgulescu, care a fost scăpat de condamnarea de 14 ani pentru omor după ce a ucis un tânăr, conducând drogat şi cu viteză mare? M-am săturat să văd beizadele scăpate de justiţie”, a scris Lasconi pe Facebook.

Ea arată că, dacă aceasta este definiţia lui Ciolacu pentru „justiţia care funcţionează”, atunci e clar că avem o mare problemă.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Justiţia nu funcţionează. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Acum e mai mult despre privilegiile celor aflaţi în fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care şi-au făcut alte reguli decât noi toţi. Iar eu nu vreau să las asta să continue”, subliniază Elena Lasconi.

Preşedinta USR anunţă că ce propune ea şi USR, şi anume ”o justiţie dreaptă pentru toţi”.

”Vrem ca DNA-ul să redevină puternic, vom lua măsuri antifugari, pentru că e timpul să oprim hoţii de la a mai fugi din ţară. Vom face confiscare extinsă reală, astfel încât averile hoţilor să fie recuperate. Vom debaroniza justiţia şi vom reforma CSM-ul. Nu mai putem să tolerăm un sistem care protejează privilegiaţii. Justiţia nu e un subiect închis, iar eu, după ce voi câştiga alegerile, nu mă voi opri până când nu o să avem o justiţie dreaptă, egală pentru toţi, fără nicio excepţie. Să construim acea Românie în care nimeni nu e mai presus de lege. O Românie pentru toţi, nu doar pentru unii”, mai scrie Lasconi în postare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.