Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat, după o discuţie cu ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, că toţi românii care muncesc în Italia au nevoie de sprijin pentru recunoaşterea diplomelor româneşti ”fără birocraţie excesivă” şi, ulterior, de proceduri simple pentru a beneficia de pensie şi de recunoaşterea anilor de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele USR, Elena Lasconi, s-a întâlnit cu Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, cu care a discutat despre situaţia celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în Peninsulă, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de USR.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Avem o mică Românie în Italia. Pentru cei peste un milion de români care muncesc în această ţară sau şi-au deschis afaceri, autorităţile trebuie să colaboreze foarte bine. M-am întâlnit cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, şi am discutat despre situaţia româncelor care merg să îngrijească vârstnici în Italia. Au nevoie de sprijin legal pentru a-şi cunoaşte drepturile şi uneori de consiliere psihologică. Toţi românii care muncesc în Italia au nevoie de sprijin pentru recunoaşterea diplomelor româneşti fără birocraţie excesivă şi, ulterior, de proceduri simple pentru a beneficia de pensie şi de recunoaşterea anilor de muncă”, a declarat Lasconi, conform comunicatului.
 
Potrivit liderului USR, la rândul său, România trebuie să sprijine în continuare investitorii italieni, întrucât sunt mii de firme italieneşti în ţara noastră care contribuie la economie şi la dezvoltare.
 
”Mă bucură mult relaţia bună între România şi Italia, dar mai avem lucruri de îmbunătăţit. Am abordat în discuţia cu domnul ambasador şi problema fugarilor care trebuie extrădaţi şi am cerut simplificarea procedurilor. Asta ar întări eforturile ambelor ţări de a reduce corupţia, ca state ale Uniunii Europene”, a afirmat Elena Lasconi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.