Cătălin Drulă, liderul USR a declarat marţi, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre amendamentele noi aduse la legea pensiilor speciale, că coaliţia PNL-PSD a venit în Parlament cu o soluţie ultra cosmetică, şi din calculele lor, premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei, adică o scădere de doar 1,000 de lei. Pierdem între 1,5 miliarde de euro şi 3,3 miliarde, dacă nu le eliminăm, a mai spus Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cătălin Drulă a declarat că cei care blochează reforma pensiilor speciale sunt în primul rând PSD şi PNL, cei care au majoritatea,  dar au şi susţinerea tacită a AUR, liderul acestui partid, George Simion având ”o tăcere completă pe subiect”. 

Drulă a precizat că USR a fost singurul partid care a votat împotrivă această variantă de cosmetizare cu care au venit azî în Parlament.,

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”AUR este un sprijinitor tacit al pensiilor speciale, nu doresc aducerea lor la contributivitate. USR este partidul care a făcut PNRR şi a pus aceatsă obigaţie acolo. M-am poziţionat şi pentru români şi pentru militari, pentru că oameni care au contribuit la fel primesc pensii diferite, de două trei ori mai mari dacă eşti în sistemul special, asta distruge coeziunea socială”, a spus Drulă, precizând că nu toţi militarii au pensie de 18.000 de lei pe lună, ca premierul Nicolae Ciucă.

”Această coaliţie PNL-PSD a venit în Parlament cu o soluţie ultra cosmetică. Am făcut un calcul, la premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei. Adică 1.000 de lei. Este cosmetic şi introduce alte nedretăţi, pentru că nu au făcut să interzică să ia şi pensia şi indemnizaţia de premier”, a spus Drulă, arătând că fostul mininistru Gabriel Oprea ”a dat în judecată Parlamentul şi a câştigat pensia de parlamentar din ultimii doi ani, 250.000 de lei şi ia şi pensie de fost militar”. 

Întrebat cum vor explica cei din coaliţie legea pensiilor speciale, la Bruxelles, Drulă a spus: ”Eu cred că ei speră să se mai certe o vreme cu Bruxelles- ul, după care eventual, pentru că are şi nitşte viici de neconstituţionalitate, pe partea de necontributivitate, introdusă azi (..) acolo apar nişte ambiguităţi, o să o ajungă la CCR şi o să o trântească, vor spune că au încercat dar nu vrea CCR,. Am estimat  că pierdem undeva la 1,5 miliarde de euro şi 3,3 miliarde, dacă nu eliminăm pensiile speciale”, a spus Drulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.