Fostul lider USR Cătălin Drulă a declarat miercuri, după atacul REPER la Elena Lasconi, privind diaspora, că el respectă opţiunea celor 300.000 de români care au votat Reper, dar se întreabă, dacă ar fi ştiut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susţinere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel? El arată că şi pentru alegerile de acum, semnăturile de susţinere sunt promise tot de la PNL, Reper neavând capacitatea de a le strânge şi precizează că este evident că singura şansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susţinerea Elenei Lasconi şi a USR-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Atacul Reper la adresa Elenei Lasconi este bazat pe o afirmaţie evident răstălmăcită. M-aş fi aşteptat la mai multă decenţă. Eu respect opţiunea celor 300 de mii de români care au votat Reper în 9 iunie. Dar mă întreb, dacă ar fi ştiut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susţinere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel?”, a scris Cătălin Drulă într-o postare.

”Oare s-ar simţi înşelaţi dacă ar şti că şi pentru alegerile de acum, semnăturile de susţinere sunt promise tot de la PNL (Reper neavând capacitatea de a le strânge)? Şi că acelaşi PNL va oferi (din nou) susţinere mediatică Reper, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR?”, continuă Drulă. Fostul lider USR arată că ”este evident că singura şansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susţinerea Elenei Lasconi şi a USR-ului”. ”Orice fragmentare a votului reformist face doar jocurile lor. Nu vă lăsaţi amăgiţi”, subliniază Cătălin Drulă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Reacţia lui Cătălin Drulă vine după ce copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, i-a trimis o scrisoare deschisă Elenei Lasconi în care o critică pentru că ar fi spus despre românii care au plecat în diaspora că sunt trădători.

Elena Lasconi a venit cu explicaţii. ”Am citit cu atenţie interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declaraţii care au fost foarte clare. Am accentuat faptul că nu-mi trădez ţara, cu trimitere la vechii politicieni care au pus interesele de partid şi de grup deasupra intereselor românilor. Acesta este motivul pentru care avem un sistem politic marcat de corupţie şi proastă guvernare, acesta este motivul pentru care avem cea mai mare inflaţie şi cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, acesta este motivul pentru care milioane de români au ales să plece din ţară în căutarea unui trai mai bun pentru ei şi pentru copiii lor”, a spus Lasconi.

Ea precizează că a spus în nenumărate rânduri că acest sistem politic corupt şi viciat nu o sperie şi că va încerca, cu toate forţele, să schimbe actuala paradigmă de funcţionare a statului, astfel încât să avem un stat care să asculte de cetăţeni, şi nu invers.

”În acelaşi interviu, am spus foarte clar că diaspora este formată din oameni care îşi iubesc ţara şi că românii care trăiesc în afara graniţelor sunt cel mai mare investitor în economia României. Diaspora reprezintă cea mai importantă comoară a României, este vorba despre români cu expertiză, cu etica muncii şi pe care dorul de ţară şi de cei dragi i-a făcut să iubească şi mai mult România. Unul dintre motivele care m-au determinat să intru în politică este acela că mulţi dintre cei dragi mie sunt în diaspora. Singurul meu copil trăieşte în Franţa, fratele meu şi cei şapte nepoţi pe care i-am văzut mai mult pe Skype trăiesc în Australia, am unchi şi mătuşi în Elveţia, prieteni buni în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii”, a arătat Lasconi.

”În numeroase mesaje din ultimele luni am spus că îmi doresc ca românii din diaspora să se întoarcă acasă şi să fim împreună, pentru că doar astfel, cu toţii, vom reuşi să reconstruim pe baze solide România. Mă întristează astfel de poziţionări ale unor politicieni care în ultimele luni au făcut coadă la sediul nostru pentru a ne ruga să-i acceptăm într-o alianţă politică prin intermediul căreia să obţină încă o dată sinecuri care să le confirme statutul de politician. Acum este mai clar decât oricând că decizia majorităţii absolute a colegilor mei de a nu mai primi în casă astfel de persoane, care folosesc aceleaşi tactici pesediste, a fost una corectă. Politica trebuie făcută cu bună-credinţă şi cu respect faţă de adevăr. Din fericire, românii, din ţară sau din diaspora, sunt prea inteligenţi pentru a fi manipulaţi de astfel de subversiuni specifice campaniilor electorale din anii 90, când manipulările securiştilor lui Iliescu luau locul adevărului. Cu toţii vom fi în următoarele luni ţinta unor astfel de campanii de dezinformare şi de manipulare. Am însă încredere în inteligenţa românilor, din ţară şi din diaspora. Am încredere că românii vor înţelege că astfel de acţiuni au ca singur scop păstrarea actualului sistem politic ticălos, care acţionează direct şi prin interpuşi pentru consolidarea lui. Adevărul va triumfa”, a mai spus Lasconi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.