Liderii Alianţei Dreapta Unită au depus la Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că au fost strânse 135.000 de semnături pentru acest lucru. Totodată, liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban i-a cerut şefului statului că, în cazul în care nu este o sosie sau nu a fost înlocuit cu o variantă pesedistă, „un Werner mai rău”, atunci să convoace acest referendum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Ionuţ Simionca au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului şi i-au lăsat preşedintelui Iohannis şi cutii cu peste 135.000 de semnături strânse, deja, pentru eliminarea pensiilor speciale prin intermediul petiţiei on-line. Liderii Dreptei Unite i-au adresat şi o scrisoare şefului statului.

„Suntem în faţa Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Suntem noi aici, cei din Dreapta Unită, USR, PMP şi Forţa Dreptei pentru a îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie, să convoace şi un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Am văzut că această clasă politică reprezentată de PSD şi PNL nu vrea şi nu poate să elimine aceste pensii sfidătoare. Cea mai mare dintre ele a ajuns la 58.000 lei pe lună, în timp ce peste un milion de oameni trăiesc cu sub 1.100 de lei pe lună. Pensionari speciali ca domnul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă are 19.000 lei, tocmai i-a fost crescută cu 13% pensia specială. Cerem ca poporul român să se poată pronunţa asupra acestui subiect care dezbină societate românească şi, la fel ca înainte de 1989, îi împarte pe cei privilegiaţi, cei dintr-o nomenclatură şi cei care muncesc şi primesc pensii pe baza contribuţiei”, a afirmat Cătălin Drulă, luni în faţa Palatului Cotroceni.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

La rândul său, liderul Forţei Dreptei Ludovic Orban i-a transmis şefului statului că, în cazul în care nu este o sosie, „un Werner mai rău şi mai pesedist”, atunci să convoace referendum pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

„În 2019, acelaşi chiriaş de la Palatul Cotroceni propunea, cu acordul PNL, ca odată cu alegerile pentru Parlamentul European să se desfăşoare un referendum pentru justiţie care avea ca obiectiv oprirea asaltului ciumei roşii împotriva independenţei justiţiei. Acel referendum s-a desfăşurat. Au participat la referendum aproape 50% dintre cetăţenii români cu drept de vot, care cetăţeni români au spus categoric ca vor o justiţie independentă, că doresc oprirea agresiunii permanente a mafiei pesediste împotriva sistemului de justiţie, că vor ca toţi cetăţenii să aibă acces liber la justiţie, iar cei vinovaţi, indiferent de ce funcţie deţin să fie pedepsiţi. Îi readuc aminte preşedintelui Iohannis, care pare că este înlocuit cu o sosie, şi îi spun – Klaus, dacă nu eşti o sosie, dacă nu ai fost înlocuit cu un Werner mai rău şi mai pesedist, fă ceea ce este vital pentru România, convoacă referendum pentru desfiinţarea pensiilor speciale! ”, a spus Orban.

El a reamintit că toate legile privind desfiinţarea pensiilor speciale adoptate de către Parlament au fost ulterior declarate neconstituţionale de către CCR.

„Nu facem această solicitare pentru că ni s-a năzărit nouă peste noapte să găsim o temă de campanie. A fost evident, în ultimii ani, că o mare parte a oamenilor politici nu vor desfiinţarea pensiilor speciale. De asemenea, a fost evident faptul că de fiecare dată când Parlamentul a luat o decizie de desfiinţare a pensiilor speciale, Curtea Constituţională a declarat legea neconstituţională. Aici e vorba de legea din 2020 de desfiinţare a pensiilor speciale declarată neconstituţională. Este vorba de legea din 2021 care a desfiinţat pensiile speciale ale parlamentarilor şi care a fost declarată neconstituţională. Ultima lege care a fost adoptată de Parlament având ca obiectiv tot desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care a fost declarată parţial neconstituţională”, a completat liderul partidului Forţa Dreptei.

Totodată, secretarul general al PMP, Ionuş Simionca a spus că vrea „să ştie toţi românii că pensiile speciale ale parlamentarilor, pensiile speciale ale primarilor, ale preşedinţilor de consiliul judeţean au fost votate de PSD şi PNL”.

„Şi noi, cei din alianţa Dreapta Unită, am luptat împreună în Parlamentul României pentru a face legi care să elimine aceste pensii speciale. Noi ne dorim ca această propunere a noastră să fie dusă de către preşedintele României mai departe şi să li se facă dreptate românilor. Nu este normal ca oameni care au muncit onest şi care au depus 40 de ani o muncă asiduă să nu poată să-şi întreţină familiile şi o categorie de privilegiaţi să primească pensii de sute de milioane", a mai declarat Ionuţ Simionca.

Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR
Foto: USR

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.