Europarlamentarul USR Dragoş Pîslaru a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre atmosfera de la Bruxelles, unde astăzi au avut loc reuniuni ale NATO, G7 şi Consiliul European, cu prezenţa preşedintelui SUA, Joe Biden, în contextul războiului din Ucraina, că există în acest moment o comunitate care susţine democraţia şi condamnă agresiunea Rusiei şi este mai unită ca niciodată. Eurodeputatul a arătat că România este lăudată pentru efortul pe care l-a făcut pentru primirea refugiaţilor ucraineni.
”Bruxelles-ul astăzi este mai unit care niciodată. (..) Există în acest moment o comunitate care susţine democraţia şi condamnă agresiunea Rusiei şi este mai unită ca niciodată, acesta este sentimentul prevalent, este vorba de hotărâre şi a nu tolera acest act de agresiune la adresa democraţiei”, a spus europarlamentarul USR, despre reuniunile forurilor NATO şi UE care au avut loc în Bruxelles.
Dragoş Pîslaru a menţionat că modul în care a reacţionat România în această criză este apreciat şi lăudat la nivel european, astfel că toate actele de solidaritate ”se văd, contează, şi au făcut ca România să fie apreciată”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”UE va susţine statele membre din prima linie, Polonia, România, Slovacia, Ungaria şi Republica Moldova, cu asistenţă specială, în efortul lor de a avea un prim răspuns faţă de refugiaţi şi integrarea lor în România”, a mai arătat europarlamentarul, precizând că acest lucu nu se va face în detrimentul românilor, scopul fiind să putem avea pentru ucraineni aceleaşi facilităţi, acces la sănăate, locuri de muncă, ca şi pentru români, precum şi posibilitatea de a investi în sistemele de protecţie socială.
Europarlamentarul a mai spus că sunt patru mari preocupări, în acest moment, cea legată de securitate, modul în care putem susţine Ucraina şi proteja un stat democratic, criza energetică, care ne afectează pe toţi, criza alimentară, astfel că la nivel european s-a dat un vot pe o rezoluţie care să creeze nişte măsuri de urgenţă pentru a evita această criză, şi criza industrială, în condiţiile în care Rusia şi Ucraina au nişte metale rare, care pot afecta şi alte industrii.
Dragoş Pîslaru a mai spus că sancţiunile economice împotriva Rusiei sunt mai puţin drastice din cauza Chinei care nu a decis să se ralieze la acest acord de sancţiuni, astfel că, în ceea ce priveşte scoaterea Rusiei din sistemul swift de operaţii financiare, sistemul chinez încă permite schimburi valutare şi tranzacţii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...