Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că motivul pentru care el şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-au retras proiectul privind statutul Casei Regale a fost acela că proiectul „nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”, anunţând că a fost depus deja altul la Camera Deputaţilor. Dragnea a spus că nu vrea ca Familia Regală să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentaţii Casei Regale, şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate", a declarat Liviu Dragnea.

El susţine că împreună că şeful Senatului au depus la Camera Deputaţilor un nou proiect privind statutul Casei Regale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Împreună (cu preşedintele Senatului - n.r.) am făcut un nou proiect de lege, se pare că s-a şi depus la Cameră, prin care se înfiinţează o instituţie care va administra funcţionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstituţionalitate şi pentru a fi ceva care să se poată şi aplica. Este convenit cu reprezentaţii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici şi cred că este o soluţie care va fi adoptată şi care va mulţumi pe toţi”, a mai explicat Dragnea.

Întrebat dacă este de părere că Familia Regală ar trebui să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta, liderul PSD a spus: "Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului".

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au retras proiectul privind statutul Casei Regale din procedura legislativă. Tăriceanu spune că motivul ţine de definirea statutului acestei, Casa Regală neputând fi un ONG, dar speră ca legea să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară.

„În temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicităm retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României în calitate de iniţiatori”, se arată în solicitarea înaintată Biroului permanent al Senatului.

Proiectul fusese depus în noiembrie 2017, iar fostul premier Mihai Tudose anunţase că Guvernul va da un aviz negativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.