Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că este „destul de dezamăgit” de modul în care a funcţionat Comisia juridică a Senatului în privinţa graţierii pedepselor pentru fapte de corupţie, situaţia lui Şerban Nicolae urmând să fie tranşată în cadrul Comitetului Executiv Naţional, în condiţiile trebuie stabilit modul în care unii social-democraţi înţeleg să respecte ceea ce se decide în partid.
„Nu am vorbit (cu Şerban Nicolae – n.r.). Nu sunt de acord să se graţieze faptele de corupţie. Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcţionat până acum Comisia juridică de la Senat în această privinţă. Legea graţierii nu va cuprinde graţierea faptelor de corupţie”, a precizat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a mai spus că pe el îl interesează ca în legea graţierii să nu există acele amendamente care vizează graţierea faptelor de corupţie.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Ce s-a întâmplat la Comisie ieri, ce s-a întâmplat la Comisie astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare va fi un subiect de discuţie în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al Comisiei juridice. Vom tranşa această discuţie în partid”, a subliniat preşedintele PSD.
Chestionat în continuare dacă Şerban Nicolae ar trebui să îşi dea demisia, Liviu Dragnea a susţinut că îşi rezervă dreptul să spună asta în partid.
„Categoric o să facem (Comitet Executiv Naţional – n.r.) ca să discutăm despre subiect, despre modul în care unii colegi de-ai noştri înţeleg să respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că eşti pe o listă şi ajungi în Parlament. Partidul trebuie respectat şi ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri. Eu când vorbesc ca preşedinte al PSD, vorbesc statutar în numele partidului şi în urma unor decizii care s-au adoptat în partid şi care sunt valabile în continuare”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Liviu Dragnea a reiterat faptul că este „dezamăgit” de modul în care a lucrat Comisia juridică a Senatului, social-democraţii putând avea o astfel de atitudine doar dacă ar fi independenţi în Parlament.
„Sunt dezamăgit de faptul că s-a luat o decizie sau au fost poziţii publice, nu numai din partea mea, care am spus că PSD nu susţine graţierea faptelor de corupţie, iar cu toate acestea, sunt unii colegi care consideră că sunt nişte păreri personale. Dacă ar fi independenţi în Parlament, pot să aibă această poziţie. Acum nu”, a precizat preşedintele PSD.
Dragnea a susţinut că „sunt unii colegi care prin acţiunile lor, mânate de nu ştiu ce resorturi, pot afecta imaginea acestui partid”.
Întrebat când va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul PSD a spus că în cel mai scurt timp posibil.
După ce miercuri senatorii jurişti adoptaseră amendamentele social-democraţilor Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu, identice cu propunerea lui Traian Băsescu, de graţiere a condamnaţilor pentru fapte de corupţie, joi aceştia au dat un nou vot prin care au respins respectivele propuneri. Astfel, faptele de corupţie, precum darea sau luarea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă, au fost excluse de la a fi graţiate.
Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.